Volop creativiteit in de Burgt

‘Wat is het hier leuk!’’ liet één van de jongste bezoekers weten tijdens de supergezellige Koffie en Kunst ochtend die op 3 mei in De Burgt in Rijnsburg plaatsvond. Haar gezichtje straalde, waarop door een schminkster, een mooie vlinder was aangebracht in haar lievelingskleuren paars en roze.

‘Mensen worden sterren als wij ze laten stralen,’’ dat is wat wij op deze ochtend zagen gebeuren’ vertelt sociaal werker Margreet Gillebaart van Welzijnskwartier die deze tweede Koffie en Kunstochtend organiseerde in samenwerking met Marielle van der Meij, Gerda Haasnoot en Yvonne Hoek van Stichting Gemiva-SVG en het Raamwerk.  “Mensen zijn vaak in het verborgene actief met het creëren van de mooiste dingen wat door deze ochtend echt een podium krijgt.  De deelnemers krijgen via de bezoekers veel complimentjes en waardering voor hun werk. We zien iedereen stralen. Dat motiveert enorm om dit soort activiteiten te organiseren!

25 deelnemers uit de gemeente Katwijk lieten ruim 70 bezoekers genieten van hele diverse zelfgemaakte en kleurrijke creaties. Op het gezellige terras in de Burgt werd volop genoten van een koffieproeverij van de Lekkerste Koffieboon.