Koningsspelen 2023 in Katwijk


Sportpark de Krom kleurt oranje tijdens Koningsspelen 2023
 

Vrijdag 21 april is de grootste kindersportdag van Nederland. Welzijnskwartier organiseert in samenwerking met 24 sport- en cultuurverenigingen de Koningsspelen!

Op sportpark De Krom doen dit jaar bijna 2000 kinderen mee van 20 verschillende basisscholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De deelnemende kinderen krijgen twee workshops aangeboden, gegeven door sport- en cultuuraanbieders en de Gemeente Katwijk en omgeving. Groep 6, 7 en 8 maken zo kennis met het verenigingsleven uit de gemeente. De Koningsspelen worden om 09.30 uur feestelijk geopend op het hoofdveld van vv Katwijk door gezamenlijk de Koningsspelendans te zingen en te dansen.

Spellenbox voor het schoolplein De onderbouw en de scholen die niet naar sportpark de Krom komen worden niet vergeten. Welzijnskwartier biedt de scholen een spellenbox met spelideeën, zodat groep 1 t/m 5 de Koningsspelen op hun eigen schoolplein kunnen doen.

Kom je ook kijken?
Belangstellende kunnen tussen 9.30 uur en 12.30 uur een kijkje nemen op Sportpark de Krom. Zorg wel dat je van te voren weet waar je moet zijn, want de workshops zijn verdeeld over het hele sportpark en er zijn workshops op de velden van VV Katwijk, HC Catwyck, KLTV, SSV Katwijk en AVR Rijnsoever. Informeer van te voren goed bij welke workshops uw kind, kleinzoon/dochter of bekende staat.

Wat zijn de Koningsspelen?
De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement. De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.

De gemeente Katwijk vindt het belangrijk dat haar inwoners in beweging komen. Zij stellen dan ook middelen beschikbaar om deze dag mogelijk te maken.

Voor meer informatie kun je terecht bij Welzijnskwartier. Mail naar sport@welzijnskwartier.nl of bel naar 071 – 40 333 23 en vraag naar spor

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.