Leerlingen Rijnmond maken graffiti art voor Doe Mee Festival

Het was een drukke bedoening in het wijkatelier van Welzijnskwartier in het voormalige PMT gebouw in de Molenwijk de afgelopen donderdagmiddagen. Zo’n 20 eerstejaars leerlingen van de klas ‘Arts and Design’ van Vakcollege Rijnmond hebben onder leiding van graffiti artiest Hugo van der Plas mooie panelen ontworpen en gespoten in de thema’s cultuur en muziek.

In twee workshops van een kleine twee uur hebben ze geleerd hoe graffiti spuitbussen werken en hoe je door het gebruik van eenvoudige icoontjes en pictogrammen een gaaf ontwerp voor een paneel kan maken. In de tweede workshop hebben ze een schets van hun ontwerp op de panelen getekend en zijn ze met verf en spuitbussen in de weer gegaan om er wat moois van te maken. Daarna hebben ze samen met Hugo de panelen helemaal afgewerkt tot op de laatste details. En het resultaat mag er zeker zijn, bekijk de foto’s onderaan het bericht.

De leerlingen vonden het een erg leuke workshop en zelf kijken we er ook met veel plezier op terug. Gaaf om te zien dat ze helemaal in de creatieve focus gaan tijdens het maken van een eigen kunstwerk, een mooie ervaring. En dat is nog niet alles, want de panelen worden op het Doe Mee Festival van zaterdag 9 september op het Marktplein gebruikt om coole totempalen te bouwen bij de ingang van het terrein. Na afloop van het Doe Mee Festival mogen de leerlingen de panelen mee naar huis nemen.

Wil jij met je school ook een keer een graffiti of andere workshop volgen?
Dat kan! We bieden mogelijkheden voor creatieve, culturele en muzikale activiteiten voor leerlingen van alle Katwijkse scholen in het voortgezet onderwijs. Je kan op diverse locaties (zoals Kattuk.nl, Scum, De Schuit en de wijkateliers) terecht voor gave workshops. Denk hierbij niet alleen aan graffiti en schilderen, maar ook DJ workshopsstreet art, theater, zang en rap, grafisch design, muziek, radio en nog veel meer…

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact op met Arno van den Berg, via arnovandenberg@welzijnskwartier.nl dan maken we z.s.m. een afspraak.

Doe Mee Festival - 9 september

Op zaterdag 9 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021