NL Doet - Ertoe doen in jouw wijk

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023 is het weer zover. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 19e keer NLdoet. Diverse organisaties in gemeente Katwijk doen mee. Timmer een voorraadkast, maak foto's of maak een tuin lenteklaar door plantjes in de potten te doen. Er worden nog heel wat vrijwilligers gezocht om mee te helpen.

Klussen bij jou in de buurt
Doe mee! Alleen, of samen met een groepje vrienden, familie, collega’s of je club. Bij ’s Heeren Loo staan wat leuke klussen op de site. Ga samen met cliënten en vrijwilligers de tuin schoonmaken of beits de tuinmeubels met als afsluiting een heerlijke high tea. Of maak met jouw fotocamera mooie portretten van bewoners voor in de woonkamer. DSV zoekt nog vrijwilligers voor het maken van een voorraadkast voor omwonenden die weinig te besteden hebben. Het dak van de Floraband is ook aan vervanging toe en daar zijn wat handige mensen voor nodig. En in het Heerenhuys wordt ook een klus gedaan samen met Oekraïense vluchtelingen. Kijk op de website welke klussen nog open staan: www.nldoet.nl.

Ertoe doen
Maatschappelijke organisaties kunnen met deelname aan NLdoet ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.

Twee mensen zijn bezig met onkruid wieden