Pad van Mercurius met Oekraïense acteurs


In een tijd waarin de wereld op scherp staat, brengt Aan Zee Theaterproducties een voorstelling over het pad dat iedereen afloopt. Geschreven door de Amerikaanse Ellen McLaughlin, die tijdloos klassiek Grieks theater modern weet vorm te geven. Laat je leiden door Mercurius in:

Het pad van Mercurius en actueel protest tegen oorlog, uit het klassieke Griekenland.

Een aantal Oekraïense bewoners van de Noordwijkse locatie werden benaderd door de theaterproducent om mee te spelen. Er ontstond een hele leuke samenwerking waaruit 5 bewoners van 17 augustus t/m 27 augustus meespelen in het stuk. Dankzij de gemeente Noordwijk konden andere bewoners ook het stuk bekijken! Twee spelers delen op ons verzoek hun ervaring:

Svetlana
'Hallo! Ik vind deze uitvoering echt leuk. De acteurs zijn geweldig. Ze brengen heel levendig de gevoelens over die we ervaren. Ik huilde... Het is heel ontroerend. Martina heeft als regisseur heel subtiel over alles nagedacht. Het idee zelf is geniaal! Dit is een extra effect. Ik ben erg blij dat ik kon helpen, zelfs een beetje. Ik heb geweldige mensen ontmoet. En dit is ook heel goed. Ja, ik ben het ermee eens, als het nodig is, wat zou u dan met mijn antwoorden op uw vragen doen? Mocht je deze show nog niet gezien hebben, dan raad ik je deze zeker aan!'

Danylo
'Ik werk altijd graag mee aan optredens, dus toen mij werd aangeboden in het Nederlands aan de tentoonstelling mee te doen, heb ik daar meteen mee ingestemd. Hier kreeg ik de kans om interessante mensen te ontmoeten, mijn Nederlandse taalvaardigheid te spreken en te verbeteren, en om dieper te begraven in de Nederlandse samenleving. Veel dank aan Martina en het hele team en Welzijnskwartier voor een langdurige ervaring!'

Ga het stuk dit weekend nog bezoeken:
https://aanzeetheaterproducties.nl/category/agenda/

Foto: Wim Kersbergen

 

Doe Mee Festival

Katwijkse verenigingen en organisaties hebben heel veel te bieden! Wat precies? Dat laten zij zien op het Doe Mee Festival op 9 september 10:00-16:00 uur op het Marktplein naast Aquamar. Er zijn grote en kleine workshops, optredens, activiteiten en een gezellige informatiemarkt.  
  
Het Doe Mee Festival is voor jong en oud. De naam verklapt al het idee van het event: MEEDOEN. Bij alles wat er op het marktplein gebeurt staat MEEDOEN centraal. Lekker actief meedansen met DC Dance, meezingen met Romans Twelve, radio maken voor RTV Katwijk of ontdek het vrijwilligerswerk in buurt. Laat je inspireren bij het Blijtank Station, proef de lekkerste gerechten in de foodcorner of stap op de smoothiefiets. Ervaar dit en nog veel meer aanbod van lokale organisaties op 9 september.