Voorlichting “Doodgewoon” over overlijden en uitvaart

Op donderdag 13 april bieden Postmortemcare en Welzijnskwartier in Huis van de Wijk Cleijn Duin een gratis voorlichting over alles dat komt kijken bij een overlijden en uitvaart. Twee ervaren uitvaartondernemers nemen de aanwezigen mee langs het traject van een overlijden, de verzorging van de overledene en de uitvaart. Bij deze voorlichting halen zij het thema uit de taboesfeer en kunnen de aanwezigen al hun vragen stellen. 

Onderwerpen die ter sprake komen zijn: hoe te handelen bij het overlijden van een naaste, het regelen van een uitvaart, overlijdensverzekeringen, wat gebeurt er met de overledene, de verzorging van het lichaam, het vervoer, de etiquette rondom een uitvaart en wat er allemaal mogelijk is. Ook is er aandacht voor repatriëring, de wet op lijkbezorging, financiële regelingen, en kunnen bezoekers een kist en rouwbus zien. Er zal ter plekke een “rouwkamer” worden ingericht.

Deze gratis voorlichting vindt tussen 13 en 16 uur plaats in Huis van de Wijk Cleijn Duin. Het adres is Cleijn Duinplein 24. Voor meer informatie neemt u contact op met Arnout de Bakker, sociaal werker bij Welzijnskwartier, via tel. 06-12215177 of e-mail arnoutdebakker@welzijnskwartier.nl. Voor meer informatie over Postmortemcare bezoekt u www.postmortemcare.nl.