Zomer in Katwijk voor iedereen

De zomer is in volle gang en Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg bieden een scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Of je nu houdt van verhalen, lekker eten, sport, muziek of gewoon ontspanning, Welzijnskwartier heeft gratis of betaalbare zomertips om je vrije weken te vullen. Het volledige programma is te vinden op doemeeinkatwijk.nl. Hierbij de 9 tips:

1. Zomerse verhalen in de Burgt 
In de bibliotheek in Rijnsburg worden Verhalenkofferochtenden georganiseerd, waarbij er telkens een ander boek uit de koffer wordt gehaald. Laat je meeslepen door verhalen over vriendschap, liefde en het leven. Na het voorlezen is er gelegenheid om de verhalen met elkaar te bespreken. Zien we je op: 11 juli, 8 augustus en 22 augustus (10.30-11.30)?
 
2. Heel veel gezelligheid in Stappers 
Volwassenen kunnen heerlijk tot rust komen tijdens de prikkelarme mozaïekavond op dinsdag (19.30-21.00) in Stappers. Of heb je zin in een andere cratieve activiteit? Vanaf donderdag 27 juli gaan wij om de week stenen beschilderen, ofwel: happy stones maken. Je kunt hier al je creativiteit in kwijt! Lijkt dit je wat? Schrijf je dan in via Doemeeinkatwijk.nl of kom gewoon lekker langs in Stappers. Deelname aan deze activiteit is gratis. Daarnaast is er elke laatste woensdag van de maand bingo en gaat de buurtmaaltijd op de eerste donderdag van de maand gewoon door..  

Jongens aan het voetballen

3. Kids zomerfit  
Kinderen kunnen meedoen aan sport- en spelprogramma's tijdens de Kids Zomerfit. Elke week zijn er sportcoaches te vinden op verschillende locaties in Katwijk en Rijnsburg, waar je kunt voetballen, tennissen, hockeyen, basketballen, tikspellen kunt spelen, trefbal kunt doen en kunt touwtjespringen. De tijden en locaties zijn als volgt: dinsdag (10.00-11.30) - Speelveld Sporthal Rijnsoever, woensdag (10.00-11.30) - Speelveld Kleipettenlaan, donderdag (10.00-11.30) - Cruijff Court. 
 
4. Zomerspalet 
Het Zomerspalet in de Zwanenburg biedt elke maandag vanaf 10 juli verrassende activiteiten, waarbij de deelnemers actief kunnen bijdragen met hun eigen activiteiten of creativiteit. Iedereen is welkom, deelname is gratis (exclusief consumptie). Er is ook een tentoonstelling in de Zwanenburg. Kom gezellig langs op een maandagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur.

5. Midsummer Burgt Inn 
Op 23 augustus kun je deelnemen aan de Midsummer Burgt Inn in de Burgt in Rijnsburg. Maak een zomerse lekkernij voor bij de koffie en geniet samen met andere buurtgenoten. Na afloop is er een gezellige Spel- & Puzzelcarrousel georganiseerd in samenwerking met de Readshop. Leer nieuwe spelletjes en ontmoet nieuwe mensen uit de buurt (13.30-16.00 uur).

6. Duik de studio in en maak muziek 
Jongeren kunnen in jongerencentrum Scum deelnemen aan muziekworkshops, waar ze kunnen leren produceren, beats maken of een instrument bespelen. Scum is ook een ontmoetingsplek voor jongeren om te ontspannen en maatschappelijke thema's te bespreken.

7. Sporten en bewegen voor ouderen 
Ook kunnen ouderen de hele zomer blijven bewegen. Het normale programma van Welzijnskwartier heeft een zomerstop, maar er gaan een aantal activiteiten wel door. Zo kun je op woensdag van 09.30 -12.00 uur een heerlijke fietstocht met een koffiestop maken met een groep (verzamelen bij de ingang van de Zwanenburg). Er zijn Vitality Clubs en vanaf augustus zijn er speciale strandwandelingen, gymlessen en yogamogelijkheden – kijk op www.DoeMeeinKatwijk.nl en schrijf jezelf in! 15 september is er ook een speciale Fit & Vitaaldag voor ouderen. 

8. Doe Mee Festival 
Sluit de zomer in stijl af met het gratis Doe Mee Festival op zaterdag 9 september 2023, georganiseerd door Welzijnskwartier op het Marktplein naast zwembad Aquamar.
 
9. Koffie, koffie, lekker bakkie koffie!
Voor een goed gesprek en een kopje koffie kun je terecht bij alle buurtcentra. Kijk op de website welke dicht bij jou in de buurt zit. Voor meer informatie en het volledige zomerprogramma bekijk doemeeinkatwijk.nl of neem contact op met 071 403 33 23.