Zomeractiviteiten in de Burgt

Ben je net in Rijnsburg komen wonen, ken je nog niet zoveel mensen in de buurt of ga je niet met vakantie? Welzijnskwartier biedt in de zomertijd een paar gezellige activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het volledige programma is te vinden op doemeeinkatwijk.nl.

Zomerse verhalen van de Verhalenkoffer in de Burgt 
In de bibliotheek in Rijnsburg worden Verhalenkofferochtenden georganiseerd, waarbij er telkens een ander boek uit de koffer wordt gehaald. Laat je meeslepen door verhalen over vriendschap, liefde en het leven. Na het voorlezen is er gelegenheid om de verhalen met elkaar te bespreken tijdens de voorleesclub op 8 augustus en 22 augustus (10.30-11.30).

Kids zomerfit  
Lekker voetballen, tennissen, hockeyen, basketballen, tikspelletjes… de mogelijkheden deze zomer zijn eindeloos. Elke woensdag (10.00-11.30) zijn er sportcoaches van Welzijnskwartier te vinden op de het Speelveld Kleipettenlaan Rijnsburg 

Midsummer Burgt Inn 
Op 23 augustus kun je deelnemen aan de Midsummer Burgt Inn in de Burgt in Rijnsburg. Maak een zomerse lekkernij voor bij de koffie en geniet samen met andere buurtgenoten. Na afloop is er een gezellige Spel- & Puzzelcarrousel georganiseerd in samenwerking met de Readshop en de Zonnebloem. Leer nieuwe spelletjes en ontmoet nieuwe mensen uit de buurt (13.30-16.00 uur). De middag kost €5,-). Aanmelden kan tot en met 14 augustus door te bellen/appen naar 06-28800733.  

In september starten weer bekende activiteiten in Rijnsburg op; 7 september ben je welkom vanaf 11.30 bij de Eettafel (€5,-) en 27 september is er weer een bingo (€5,-). Graag creatief aan de slag? 29 september start het bloemschikken (€ 12,50 incl.).

Sporten en bewegen voor ouderen 
Ook kunnen ouderen de hele zomer blijven bewegen. Het normale programma van Welzijnskwartier heeft een zomerstop, maar er gaan een aantal activiteiten wel door. Zo kun je op woensdag van 09.30 -12.00 uur een heerlijke fietstocht met een koffiestop maken met een groep (verzamelen bij de ingang van de Zwanenburg). Er zijn Vitality Clubs en vanaf augustus zijn er speciale strandwandelingen, gymlessen en yogamogelijkheden – kijk op www.DoeMeeinKatwijk.nl en schrijf jezelf in! 15 september is er ook een speciale Fit & Vitaaldag voor ouderen. 

Doe Mee Festival 
Sluit de zomer in stijl af met het gratis Doe Mee Festival op zaterdag 9 september 2023, georganiseerd door Welzijnskwartier op het Marktplein naast zwembad Aquamar.

Voor een goed gesprek en een kopje koffie ben je iedere woensdag (10.00-11.30) in de Burgt welkom. Voor meer informatie en het volledige zomerprogramma bekijk doemeeinkatwijk.nl of neem contact op met 071 403 33 23.