Alzheimer Café Radio - Wegwijs in Zorgland door Ruth Hoogerdijk (Marente de Wilbert)

Het Alzheimer Café is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. In verband met de Coronamaatregelen is het Alzheimer Café te beluisteren via de radio. In plaats van een fysieke bijeenkomst in de Zwanenburg. I.s.m. RTV Katwijk laat de werkgroep van het Alzheimer Café de programmering gewoon doorgaan. 

Op woensdag 11 november om 18.00 uur maakt Ruth Hoogerdijk ons wegwijs in zorgland. Ruth werkt als Casemanager Dementie bij Marente de Wilbert.
 
Leven met dementie vraagt om aanpassingen en op een gegeven moment is het tijd om hulp te zoeken. Maar wat is er in zorgland mogelijk voor iemand met dementie en diens naaste omgeving? En hoe regel je die hulp en wanneer begin je daarmee? Als Casemanager Dementie heeft Ruth Hoogerdijk dagelijks te maken met deze vragen. Zij legt uit wat voor hulp er beschikbaar is, welke weg je moet daarvoor moet behandelen en wanneer je daar het beste mee kunt beginnen.

Net als in een gewone Alzheimer Café bijeenkomst wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. En net als in een gewone bijeenkomst kunt u vragen stellen. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan Ruth Hoogerdijk.  

Radio-uitzendingen i.v.m. coronamaatregelen
Alle fysieke Alzheimer Café bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn tot 1 januari 2021 geannuleerd. Tot die datum worden deze bijeenkomsten vervangen door radio-uitzendingen. Deze zijn elke 2e woensdag van de maand te beluisteren van 18.00 tot 19.00 uur. 

1 op de 5 mensen krijgt dementie
Daarom heeft ook Katwijk een Alzheimer Café, waar maandelijks een prangend onderwerp wordt besproken. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, Curadomi, DSV, Buurtzorg Katwijk, Topaz, Marente en het Welzijnskwartier.  
 
Voor wie: Mensen met dementie en hun partner, kinderen, familie, buren, vrienden en andere belangstellenden
Wanneer: 11 november, 2e woensdag van de maand. 
Tijd: programma 18.00 - 19.00 uur  
Waar: online op www.rtvkatwijk.nl/live-radio/ of op de radio: Ether Radio – 106.8 FM, Ziggo Analoog – 88.1 FM, Ziggo Digitaal – Kanaal 916, KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085, Telfort met zwarte afstandsbediening – 3142
En ook op televisie te volgen op o.a. Ziggo Digitaal – Kanaal 41, KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening – Kanaal 1385, Telfort met zwarte afstandsbediening – Kanaal 2131