Buurtcirkel in Katwijk Noord

Sinds februari is er in Buurtcentrum de Schelp een Buurtcirkel gestart door Rivierduinen in samenwerking met wijkwerk. Iedere dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur komt de buurtcirkel bij elkaar in buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat 1 in Katwijk Noord.

Wat en voor wie is de Buurtcirkel

De Buurtcirkel is een groep van 8 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Als je op jezelf woont of op jezelf wilt gaan wonen dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan een Buurtcirkel. Met een Buurtcirkel leer je mensen in je buurt kennen, je weet elkaar te vinden en kunt iets voor elkaar betekenen. Ga je bijvoorbeeld liever niet alleen naar de tandarts of dokter, vindt je het leuker om je hobby te delen met iemand anders, dan is er vast wel iemand uit de Buurtcirkel die met je mee wil gaan. Vindt je het leuker om je hobby te delen of samen te eten dan ben je bij de Buurtcirkel op de juiste plek. Iedereen kan iets betekenen voor een ander want iedereen is wel ergens goed in.

Als deelnemer van een Buurtcirkel geef je met elkaar invulling aan de Buurtcirkel. Een vrijwilliger uit dezelfde wijk staat de Buurtcirkel bij. Hij of zij ondersteunt de deelnemers. De vrijwilliger kun je zien als een goede buur die je helpt om dit ook te zijn. Daarnaast is er ook een coach verbonden aan de Buurtcirkel. De coach ondersteunt vanaf de zijlijn het groepsproces en de vrijwilliger. De coach staat ook klaar voor de deelnemers als er meer professionele ondersteuning nodig is.

In het kort zorgt een Buurtcirkel ervoor dat je:

  • Veel nieuwe buurtgenoten ontmoet en samen leuke dingen kunt doen
  • Bij elkaar terecht kunt voor vragen of problemen
  • Elkaar helpt zodat je minder professionele ondersteuning nodig hebt
  • Je eigen talenten en vaardigheden voor elkaar inzet

Heb je interesse, wil je je aanmelden of wil je meer weten over de Buurtcirkel kom dan vrijblijvend naar een bijeenkomst of bel de Buurtcirkelcoach, Jeanette Plaizier, telefoon 0682125351. Voor meer informatie kan je ook kijken op de website: www.buurtcirkel.nl