Creatief talent van ouderen centraal

Koffie-en kunstochtend in de Zwanenburg

Op 17- en 18 augustus a.s. staat het Huis van de Buurt De Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 in Katwijk, in het teken van creativiteit en cultuur. Op 17 augustus kunnen kinderen met hun opa’s en  oma’s aan de slag met acrylverf op schilders canvas. Tijdens de koffie-en kunstochtend op 18 augustus tonen ouderen uit de gemeente Katwijk hun creatieve talenten. Het Katwijks Museum is daarbij aanwezig met kunstnijverheid uit vroeger tijden. 
Beide ochtenden vinden plaats tussen 10.00 - 12.00 uur. 

De zusjes Nori (4) en Kiki (3) zijn dol op alles wat met kleuren en verven te maken heeft. Helemaal leuk als oma en opa meedoen om samen vrolijke schilderijen maken. “Het liefst met heel veel roze erin”, vindt Nori. Zij kijken daarom reikhalzend uit naar het ‘Samen schilderen’ waarin ze los gaan op schildersdoeken met de vrolijkste kleuren. De werkstukken worden tentoongesteld op de Koffie- en Kunstochtend op 18 augustus. 

Ouderen tonen creatief talent 
De 75jarige Stevina Breeuwsma herkent het enthousiasme van de jonge zusjes wel: “Ik hou ook enorm van kleuren en dan vooral zelf aan de slag gaan met allerlei materialen zoals potloden, stiften en verf. Het is heerlijk om jezelf zo in een hobby te verliezen. 
Daarom vind ik het enig om samen met andere mensen op woensdag 18 augustus a.s. mee te doen aan de Koffie-en Kunstochtend als exposant. Er zijn mooie quilts en foto’s te bewonderen, kunstzinnige voorwerpen van papier, hout, haak-en borduurwerk, scheepsbouw en nog heel veel meer. Het laat zien dat we op onze leeftijd nog genoeg in ons mars hebben!”, lacht Stevina 
Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag met een tweetal creatieve workshops.  

Meer info en aanmelden voor deze ochtenden zie doemeeinkatwijk.nl
Of bel in de ochtenduren  (ma t/m do) naar Welzijnskwartier, locatie de Zwanenburg: tel. 071-4071690