Een gordeldier voelt als een croissantje

De Schoolkunstcommissie faciliteert dat basisschoolklassen naar het museum kunnen, door de bezoekerskosten voor hun rekening te nemen. Juf Susanne heeft zodoende haar groep 3 meegenomen naar Naturalis, omdat het thema in de klas ‘dieren’ is. 

Onder leiding van ouders die de kinderen per auto hebben vervoerd druppelen de groepjes enthousiaste kinderen binnen. Jassen en tassen worden verzameld waarna het programma wordt gestart. In een soort Arena zijn 2 wetenschappers dieren aan het ontleden. De kinderen mogen alle vragen stellen die ze kunnen bedenken. Vervolgens worden ze meegenomen naar een andere ruimte waarin een medewerker van het museum de talenten van dieren onder de loep neemt. Waarna de kinderen in groepjes het museum in mogen om meer over deze talenten te ontdekken. 

Voor ouders en kinderen genoeg te zien 
Via verschillende ruimtes die soms een beetje eng zijn omdat het vrij donker is, ondervinden de kinderen allerlei bijzonderheden: van “ik kon met een verrekijker in de ijstijd kijken" tot “dit gordeldier voelt als een croissantje”. Ook de ouders die meegaan hebben een leuke tijd: “mijn groepje kinderen liepen achter wat oudere jeugd aan die achter een gordijn keken, maar dat ging over voorplanting, dus ik zei maar snel dat we de andere kant op moesten, haha"!  

Na een uur uitpluizen en ontdekken is het tijd voor een zelf meegebrachte boterham en drinken.  

Ook met je klas naar het museum? 
Klik dan hier.