Fit- en Vitaaldag Ouderen

Doe Mee Weken 2022

Van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september is de Nationale sportweek. Een week waarin bewegen en een gezonde leefstijl centraal staan. Welzijnskwartier laat dit niet voorbij gaan! Vrijdag 16 september is de aftrap bij Quick Boys met de Fit- en Vitaaldag voor ouderen. Deze dag is voor iedereen toegankelijk, gratis en onder andere Olga Commandeur zal als speciale gast het publiek in beweging brengen! 

Senioren kunnen vrijdag 16 september kennis maken met het beweegaanbod voor ouderen in de gemeente. Al het aanbod is aanwezig; valpreventie, de Vitality Club, stoelyoga, fit en vitaaltesten, wandelvoetbal, wandelbasketbal, het beweegidee, Fietsmaatjes Katwijk en nog veel meer. Dit zijn allemaal beweeginitiatieven in Katwijk. Daarnaast is er een volledig aanbod vanuit alle verenigingen met betrekking tot het beweegaanbod voor ouderen. 

Nederland in Beweging!
Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging, zal vandaag aanwezig zijn om iedereen te laten bewegen, maar ook om advies te geven over bewegen. Een ideale kans om een keer in real life mee te doen aan Nederland in Beweging! Naast Olga Commandeur zijn er ook sprekers van de Leyden Academy aanwezig die u meer informatie kunnen geven over het menselijk lichaam. Daarnaast kunnen zij u inspireren om extra fit en vitaal te worden en te blijven.

Doe mee!
Meedoen aan de Fit- en Vitaaldag? Kom dan vrijdag 16 september tussen 9.30-10.00 naar Quick Boys en ontdek of er iets in het beweegaanbod zit wat bij u past! Aanmelden is niet nodig. Om 10.00 uur zullen wij starten en afsluitend kan iedereen om 13.00 uur mee lunchen. 

Doe Mee Weken
De Fit- en Vitaaldag voor ouderen geeft het startschot voor de Nationale Sportweek en is onderdeel van de Doe Mee Weken in gemeente Katwijk (17 september t/m 11 oktober). Deze campagne is een initiatief voor inwoners van gemeente Katwijk om mee te doen aan leuke activiteiten van lokale verenigingen, buurtinitiatieven en organisaties, waarmee inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Daarnaast besteden we aandacht aan speciale thema's: 'Ik Toon - Week van de Amateurkunst', 'Week van de Ontmoeting' (voorheen Week tegen Eenzaamheid), 'Nationale Sportweek', 'Burendag', 'De Week van Toegankelijkheid' en 'Coming Out Day'. 


Een groepje oudere mensen in een gymzaal

Oudere mensen die aan het bewegen zijn

Doe Mee Festival - 17 september

Op zaterdag 17 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021