Fit&Vitaaldag voor ouderen

Van vrijdag 15 september t/m zaterdag 24 september is de Nationale sportweek! Een week waarin bewegen en een gezonde leefstijl centraal staan. Welzijnskwartier laat dit niet voorbij gaan. Vrijdag 15 september is de aftrap bij Sporthal Cleijn Duin met de Fit&Vitaaldag voor ouderen. Deze dag is voor alle 55+ers toegankelijk. De dag is gratis en incusief gezonde lunch. Niemand minder dan Bettine Vriesekoop zal als speciale gast het publiek in beweging brengen.  

Ouderen kunnen vrijdag 15 september kennismaken met het beweegaanbod voor ouderen in de gemeente Katwijk. Er zijn diverse activiteiten waaraan zij mee kunnen doen, bijvoorbeeld: een tafeltennis clinic van Bettine Vriesekoop, jeu de boules, walking badminton, walking basketbal, walking volleybal, Vitality Club, volksdansen, Fietsmaatjes Katwijk en nog veel meer. Al deze beweegintiatieven vinden plaats in Katwijk.  
 
Bettine Vriesekoop sinds 1999 speelster van de eeuw 
Bettine Vriesekoop, Nederlands beste tafeltennisspeelster, zal op 15 september aanwezig zijn om iedereen de fijne kneepjes van het tafeltennissen bij te brengen, maar ook om advies te geven. Een ideale kans om een keer in ‘real life’ aan tafel te staan met deze legende! Naast Bettine Vriesekoop is er ook een diëtiste van Topaz360 aanwezig, die u meer informatie kan geven over hoe voeding uw spiermassa kan ondersteunen om op die manier fit en vitaal te worden én te blijven. 
 
Doe mee! 
Meedoen aan de Fit&Vitaaldag? Kom dan vrijdag 15 september tussen 9:30-09:45 uur naar Sporthal Cleijn Duin en ontdek of er iets in het beweegaanbod zit wat bij u past! Om 09:45 zullen wij starten en afsluitend kunnen de deelnemers om 13:00 genieten van een gezonde en gratis lunch. Zien we u daar? 
 
Doe Mee Weken 
De Fit&Vitaaldag voor ouderen geeft het startschot voor de Nationale Sportweek en is onderdeel van de Doe Mee Weken in de gemeente Katwijk (9 september t/m 12 oktober). Deze campagne is een initiatief voor inwoners van gemeente Katwijk om mee te doen aan leuke activiteiten van lokale verenigingen, buurtinitiatieven en organisaties, waarmee inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Daarnaast besteden we aandacht aan speciale thema's, zoals: ‘Week van de Amateurkunst', 'Week van de Ontmoeting', 'Burendag', 'De Week van Toegankelijkheid' en 'Coming Out Day'.  
 

Doe Mee Festival

Katwijkse verenigingen en organisaties hebben heel veel te bieden! Wat precies? Dat laten zij zien op het Doe Mee Festival op 9 september 10:00-16:00 uur op het Marktplein naast Aquamar. Er zijn grote en kleine workshops, optredens, activiteiten en een gezellige informatiemarkt.  
  
Het Doe Mee Festival is voor jong en oud. De naam verklapt al het idee van het event: MEEDOEN. Bij alles wat er op het marktplein gebeurt staat MEEDOEN centraal. Lekker actief meedansen met DC Dance, meezingen met Romans Twelve, radio maken voor RTV Katwijk of ontdek het vrijwilligerswerk in buurt. Laat je inspireren bij het Blijtank Station, proef de lekkerste gerechten in de foodcorner of stap op de smoothiefiets. Ervaar dit en nog veel meer aanbod van lokale organisaties op 9 september.