Groot onderhoud Fascinus

We hebben de boel goed uitgeleefd de afgelopen twintig jaar. Samen met vrijwilligers zorgen we voor een prachtig aanbod in Fascinus , maar het is tijd voor het grote onderhoud. Dat willen we goed en duurzaam aanpakken. Met behulp van gulle bijdrage van Fonds1818 en het Jacoba van Beierenfonds kunnen wij dit binnenkort realiseren. 

We verdelen de werkzaamheden in kleine klussen om Fascinus samen met jongeren op te frissen. Zo is de bar twintig jaar geleden samen met het gebouw opgeleverd en kan wat verfraaiing gebruiken. Er zullen er nieuwe prijslijsten komen, een likje verf op de achterwand, nieuwe verlichting en een computer om muziek, films en presentaties af te spelen.  
 
Ook worden er materialen in de zaal vernieuwd. De zitblokken die gebruikt worden tijdens 18+ evenementen en als decor zijn kapot gedanst en worden vervangen. Samen met jongeren maken en schilderen we de nieuwe blokken in de stijl van het interieur van Fascinus. Er worden stevige podiumdelen aangeschaft voor muziekproducties en zijn onder andere inzetbaar als drumriser.  
 


Door Corona zijn wij grotendeels overgeschakeld naar online activiteiten voor jongeren. Er worden wekelijks DJ- en gameactiviteiten gestreamd vanuit Fascinus. Waar de livestream voorheen via de computer van een vrijwilliger werd uitgezonden, krijgen we nu een eigen computer. De computer zal daarnaast worden gebruikt voor andere visuele doeleinden zoals bij het geven van presentaties en afspelen van films. Met de aanschaf van de nieuwe materialen willen wij de komende jaren investeren in een online aanbod voor jongeren.  

Wanneer wij onze deuren weer kunnen openen voor grote groepen jongeren, kunnen zij zich uitleven op een splinternieuwe tafelvoetbal en pooltafel die al een tijdje op het verlanglijstje stonden. Wij verwelkomen iedereen na de lockdown graag in ons opgefriste pand. In het bijzonder willen wij Fonds1818 en het Jacoba van Beierenfonds bedanken voor hun gulle bijdrage. 

Eigen verklaring Avondklok nodig?

De avondklok heeft ook gevolgen voor mantelzorgers. Woont degene voor wie je zorgt niet bij je in huis? En heeft je naaste tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig die je niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag je hiervoor op pad. Wel is het noodzakelijk dat je dan een Eigen verklaring avondklok bij je hebt. Download hem meteen!

Download de verklaring

Corona virus