Inloop koffiemiddag voor mantelzorgers in Katwijk

 

Na het succes van onze koffie-inloop van afgelopen maart in de Brownies & Downies heeft Welzijnskwartier een vervolg koffie-inloop ingepland. De praktijk leert ons dat dit laagdrempeliger werkt en mantelzorgers ons makkelijker kunnen vinden.
Bent u mantelzorger en vindt u steeds niet het moment om zich bij ons in te schrijven? Of twijfelt u misschien of u wel mantelzorger bent? Dan is dit uw kans!


Op woensdag 15 juni van 14.00-16.00 uur zijn wij met het team van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning aanwezig bij Herberg Welgelegen in Valkenburg.  U kunt zich dan gratis bij ons inschrijven. Wij bieden u een kopje koffie/thee met wat lekkers aan. Maar ook mantelzorgers die al bij ons staan ingeschreven kunnen gewoon even langs komen, mochten zij een vraag hebben of ondersteuning wensen.

Sociaal werker Annabel Gerritsen legt uit ”een inschrijving verplicht je tot niets, maar het biedt je wel een soort van vangnet en de zekerheid dat er mensen voor je zijn wanneer je het nodig hebt. Zelfs als je nu nog geen behoefte hebt aan steun, is het goed om je in te schrijven. Zo kunnen wij de overbelasting eerder signaleren”.

In Nederland zorgen zo’n 5 miljoen mensen voor een naaste die extra zorg nodig heeft. Dit zorgen voor elkaar is onmisbaar in onze samenleving. Dit wordt ook wel mantelzorg genoemd. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen; het overkomt hen door de emotionele band die er is met degene die zorg nodig heeft. Herkent u dit? Dan bent u mantelzorger.

Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Onze sociaal werkers luisteren naar uw verhaal, geven informatie, bieden lotgenotencontact en organiseren bijeenkomsten. Zo kunt u als mantelzorger even los zijn van de zorg of krijgt u informatie over een bepaald thema. Inschrijven kan ook digitaal via onze website www.welzijnskwartier.nl.