Katwijk in Beweging op RTV Katwijk

Veel jonge en ook oudere mensen zijn nu gedwongen thuis. Dat is niet leuk en maakt niet fitter.

Senioren in beweging

Matig bewegen kan ervoor zorgen dat stijfheid in gewrichten bij senioren toeneemt, het lopen gaat moeilijker.
Fit blijven in je eigen huis is een uitdaging die Welzijnskwartier de komende weken graag met u aangaat. In samenwerking met RTV Katwijk kunt u dagelijks via de televisie een kwartier bewegen.
Bekende beweegcoaches doen iedere dag nieuwe oefenin-gen voor, waarmee al uw spieren aan bod komen. U kunt vanuit de stoel meedoen of voor de televisie gaan staan. Kortom: doe mee met Katwijk in Beweging. Deze filmpjes worden dagelijks uitgezonden om 10.00 tot ongeveer 10.15 uur en om 15.00 uur wordt het herhaald.

Gezinnen en kinderen in beweging

Ook veel gezinnen en kinderen zitten in deze coronaperiode veel thuis en achter 'schermpjes'. Ook voor hen is het belangrijk om even letterlijk in beweging te komen. Daarom hebben de sportcoaches van Welzijnskwartier een leuk en actief programma gemaakt, waar het hele gezin aan mee kan doen. Schuif even de bank en stoelen opzij, en opeens is er best veel ruimte om te kruipen, rollen, klimmen, spelen en ouders aan het werk te zetten. De sportcoaches doen het op televisie voor. Maar jij kunt er waar-schijnlijk nog heel veel aan toevoegen in de woonkamer of tuin.
Kijk en doe je mee? Elke dag om 10.00 uur starten eerst de oefeningen voor senioren en aansluitend de filmpjes voor het hele gezin. Dit programma wordt diezelfde dag om 15.00 uur herhaald.