Katwijk Rijd(t) Mee bestaat 1 jaar!

 

Op 1 april 2022 bestond Katwijk Rijd(t) Mee 1 jaar. De lokale, sociale vervoersvoorziening heeft in 1 jaar veel losgemaakt. Meer dan 3000 ritten staan op de teller en meer dan 40 vrijwilligers zetten zich in voor mede inwoners. Al deze vrijwilligers waren uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst in Dienstencentrum de Zwanenburg op donderdag 7 april. Een gezellige avond waar ervaringen centraal stonden en chauffeurs en centralisten met elkaar kennis konden maken. 
 
Een van de vrijwilligers vertelde vol passie over één van haar ervaringen: 'laatst vervoerde ik een vrouw die zo graag een visje wilde halen, maar gewoon niet wist hoe'. De vrouw vertelde achteraf: 'Ik heb een visje gehaald en ben zelfs binnen een uur weer thuis.' Met kibbeling op en een slaatje voor later was de vrouw ontzettend blij en dankbaar. Alle aanwezige vrijwilligers humde instemmend en herkende een soortgelijk verhaal. De vrijwilligers werden bedankt met deze avond en kregen allemaal een cadeautje mee naar huis.  
 
Mariëlle Regeer, projectleider Katwijk Rijdt Mee, vertelt: 'ik merk dat dit project voor energie bij de inwoners zorgt. Ik zie een grote betrokkenheid van inwoners die met passie en plezier als vrijwilliger bijdragen aan het ontwikkelen van Katwijk Rijd(t) Mee. Inmiddels is de groep gegroeid tot meer dan 40 vrijwilligers en we zien ook een stijgende lijn in klanten en ritten. Vol energie werken we verder en ontwikkelen we verder! Dat doen we met z'n alle'. 
 
Lijkt het u ook leuk om als chauffeur of als centralist aan de slag te gaan? Bel naar 071-3031280, bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00, of mail naar katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl. We komen graag met u in contact!