Kom naar de voorstelling 'De Klosdochter', speciaal voor mantelzorgers

In de week van de mantelzorg speelt theatergezelschap Ervarea op 5 november 2024 de voorstelling ‘de klosdochter’ die specifiek de rol en positie van de mantelzorger van een persoon met dementie belicht. Dit theater wordt in Katwijk gratis aangeboden door tien ouderzorgorganisaties in samenwerking met Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning.

"Komt je zus nog? Je zus daar zou je eens een voorbeeld aan moeten nemen! En dat terwijl jij elke dag komt!"

Wanneer je naaste lijdt aan dementie, is dat voor de mantelzorger ook vaak een enorme worsteling. Vaak krijgt degene die het meest nabij staat niet de waardering die voor hem of haar zo broodnodig is. Via herkenbare situaties nemen zij de aanwezigen mee in het mantelzorgproces. En ontdekken we dat klosdochter eigenlijk een eretitel is. Het doel is om begrip, waardering en een gevoel van verbondenheid te creëren in een vaak uitdagende zorgsituatie.

'De Klosdochter' is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie, zowel direct als indirect. De voorstelling richt zich speciaal op mantelzorgers, familieleden, vrienden en zorgverleners die dagelijks betrokken zijn bij de zorg voor iemand.

Daarnaast is het ook geschikt voor professionals in de gezondheidszorg en welzijnssector die meer willen begrijpen over de emotionele en praktische aspecten van mantelzorg.

De sociaalwerkers van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning zijn ook aanwezig bij deze voorstelling. En geven graag informatie wat Welzijnskwartier voor mantelzorgers kan betekenen. Jij komt toch zeker ook kijken?

Datum: dinsdag 5 november Tijd: 15.00 - 17.30 uur: Waar: Zalencentrum 't Anker, Voorstraat 74, Katwijk

Gratis kaartje reserveren