Kunst-, en cultuurinspiratie voor leerkrachten PO

Op woensdagmiddag 19 juni vond de jaarlijkse ICC-bijeenkomst plaats. Dit keer in het Katwijks Museum. ICC staat voor Interne Cultuur Coördinator, elke Katwijkse bassischool heeft een leerkracht met deze speciale titel. Welzijnskwartier organiseerde in samenwerking met de Schoolkunstcommissie deze informatieve en inspirerende bijeenkomst.

Het programma bestond uit een netwerklunch, gevolgd door een plenair gedeelte waarin het afgelopen jaar werd geëvalueerd en vooruitgekeken werd naar het nieuwe jaar.Theatervoorstellingen op school, schrijversbezoeken, kunstenaar in de klas passeerden de revue. Ook werd er, vers van de pers, lokaal geschiedenis lesmateriaal toegelicht. 

Het tweede gedeelte bestond uit een workshopkeuzeprogramma; Katwijks Museum nam de leerkrachten mee door het museum en liet zien dat Kunst meer dan kijken is. De Muziekschool zong, klapte en bewoog om de leerkrachten te inspireren tot meer dynamische muziek in de klas. Ook was er een trainer en cursisten van de ICC training, die meer konden vertellen over ‘cultuur op school, een goed plan!’ 

Kortom, een prettige bijeenkomst, of zoals een leerkracht zei; “echt leuk om met vakgenoten inspiratie op te doen”.   Volgend jaar juni zal de volgende bijeenkomst plaatsvinden.  

Meer informatie 
Benieuwd naar de Schoolkunstcommissie en wat zij voor scholen op cultuurgebied doen? Kijk dan op https://welzijnskwartier.nl/schoolkunstcommissie/