Kunstwandeling & expositie in De Zwanenburg

In het kader van de Week van de Ontmoeting en de Maand van de Amateurkunst organiseert Welzijnskwartier samen met "Schilderscollectief De Zwanenburg" op zaterdag 21 september een bijzondere kunstwandeling en expositie.

Onder leiding van kunstenares en kunstdocent Caroline van Duyvenbode van de Kunstkelder worden deelnemers meegenomen langs de kustlijn, de boulevard en door het dorp van Katwijk. De wandeling biedt een unieke inkijk in de rijke kunstgeschiedenis van Katwijk, een dorp dat al sinds 1973 bekendstaat als kunstenaarsdorp.

Tijdens de wandeling, die ongeveer 1,5 a 2 uur duurt, worden de deelnemers langs locaties geleid die inspiratie boden aan bekende kunstenaars, zoals Jozef Israëls, Bernardus Johannes Blommers, Hans von Bartels en Max Liebermann. De route is gevuld met verhalen over het historische vissersbestaan en de artistieke ontwikkeling van Katwijk. De wandeling start om 10:00 uur bij de ingang van Dienstencentrum de Zwanenburg (Zwanenburgstraat 62 te Katwijk). Deelname aan de wandeling is € 5,- per persoon en er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Expositie in de Zwanenburg
De wandeling einidigt in de Zwanenburg, waar leden van "Schilderscollectief de Zwanenburg" exposeren. Ook zij hebben zich laten inspireren door het unieke karakter van Katwijk. Deze expositie is zaterdag de 21e tussen 10:00 en 13:00 uur ook los van de wandeling te bezoeken. 

Aanmelden en informatie
Geïnteresseerden kunnen zich voor de kunstwandeling inschrijven via www.doemeeinkatwijk.nl onder de zoekterm "Kunstwandeling". Als u alleen de expositie wil bezoeken, hoeft u zcih niet vooraf aan te melden. U kunt dan gewoon binnenlopen bij de Zwanenburg.