Mahjong, nu ook in de gemeente Katwijk

Ligt er bij jou in de kast een Mahjong spel te verstoffen? Wilde je dit spel altijd al eens leren omdat het uit het verre oosten komt? Of ben je in het nieuwe jaar toe aan een nieuwe uitdaging? Kom dan eens langs in het Dorpshuis van Valkenburg, waar Anneke van Schie (vrijwilliger bij Welzijnskwartier) je graag alle ins en outs over het spel leert! 

Mahjong is één van de meest gespeelde gezelschapsspelen ter wereld en wordt ook wel “Het Spel van de tienduizend mogelijkheden” genoemd. Vaak wordt dit spel vergeleken met Rummikub (ook met steentjes en specifieke combinaties maken) en dan op bridge niveau. Anneke van Schie uit Katwijk leert je graag de beginselen en hoe dit spel in zijn werk gaat. “Het spel is een mix van geluk, strategie, inzicht. Een hele uitdaging, dat maakt Mahjong nou juist zo leuk!” Bezoekers van het Dorpshuis in Valkenburg hebben haar misschien al eens zien zitten. 

Mahjongles en Mahjong spelen op de woensdagochtend 
Wil je het Mahjongspel leren, dan ben je welkom in de Brasserie van het Dorpshuis in Valkenburg. Voor €25,- heb je tot aan de zomervakantie Mahjong plezier: 

  • De eerste 5 keer krijg je tijdens de lessen Mahjong Competitie Regels (MCR) uitgelegd in een twee uur durende sessie (woensdag 10:00-12:00 uur m.u.v. iedere laatste woensdag van de maand) 
  • Daarna speel je Mahjong en is er voor vragen begeleiding aanwezig.   
  • Inclusief lesboek “Stap voor stap” van 40 pagina’s met een introductie en passende combinaties 
  • Voor spelmateriaal wordt gezorgd 

Opgeven en meer informatie kan bij Anneke van Schie anvanschie@gmail.com of Welzijnskwartier 071 403 33 23.