Nieuwe leden Raad van Toezicht Welzijnskwartier

Nieuwe leden Raad van Toezicht Welzijnskwartier

 

Niels Appelo en Corinca Moolenburgh zijn per 1 januari toegetreden tot de Raad van Toezicht van Stichting Welzijnskwartier. Per 1 augustus zal ook Rob de Kleijn toetreden. Hiermee is het toezichthoudend orgaan weer compleet. Welzijnskwartier is de brede welzijnsorganisatie in de Duin- en Bollenstreek met 125 medewerkers, 400 vrijwilligers en opdrachtgevers in de hele regio.

 

Niels Appelo (35), manager Bestuur en Communicatie bij de gemeente Leiden, zal binnen de Raad van Toezicht verantwoordelijk zijn voor het aandachtsgebied marketing en communicatie en zal tevens deel uitmaken van de auditcommissie. Appelo: "Mijn betrokkenheid bij Welzijnskwartier komt voort uit een wens om een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap en maatschappelijke meerwaarde te creëren. Ik zet me graag in voor de samenleving, zowel in mijn werk als daarbuiten. Welzijnskwartier is een organisatie die nauw verbonden is met de maatschappij en elke dag werkt aan een inclusieve samenleving en het welzijn van de bewoners in de wijken."

 

Corinca Moolenburgh (65), huisarts in de gemeente Katwijk, voorzitter van Zorggroep Katwijk en voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht van de Alrijne Zorggroep, zal zich binnen de Raad van Toezicht richten op het aandachtsgebied sociaal werk. "Gezondheid gaat verder dan alleen het behandelen van ziekten; het omvat ook het bevorderen van welzijn, zingeving en sociale verbondenheid. Daarom werken we in de eerstelijns zorg gelukkig steeds meer samen met organisaties als Welzijnskwartier, die zich inzetten voor het welzijn en de participatie van mensen in de samenleving”, aldus Moolenburgh.

 

Rob de Kleijn (66), rector van het Fioretti College Lisse, gaat over enkele maanden met pensioen en zal zich vanaf 1 augustus bezig gaan houden met het aandachtsgebied HRM & organisatie binnen de raad. Hij zal tevens deel uitmaken van de remuneratiecommissie. De Kleijn zegt: "In mijn dagelijkse werk word ik steeds meer geconfronteerd met jongeren die het 'even' niet kunnen vinden binnen  hun eigen kring, wat de vertrouwde omgeving zou moeten zijn. Dan is het goed dat een organisatie als Welzijnskwartier op dat moment voor de juiste opvang en aandacht kan zorgen. Ik ben erg blij met die samenwerking buiten, maar ook in de school. Dat geeft mij een goed gevoel om na mijn pensionering, vanuit de welzijnskant, mijn steentje te gaan bijdragen.

 

Voorzitter van de Raad van Toezicht Wilco Roelandse: "Ik ben verheugd over hun toetreding tot onze raad. Ze brengen een schat aan kennis en ervaring met zich mee en zijn derhalve een stevige aanvulling op onze Raad van Toezicht. Samen met de andere leden vormen we een complementair team, waarmee we goed zijn toegerust voor de uitdagingen die zich in de toekomst zullen voordoen.”

De nieuwe leden vervangen Jennifer Beijer, Nora Hackfoort en Loes Remmelzwaal, die vorig jaar zijn afgetreden als toezichthouders.  "Ze hebben sinds hun aantreden een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Welzijnskwartier. Ik wil hen bedanken voor hun inzet en waardevolle bijdragen”, vertelt Roelandse

 

Tot slot vertelt Gwen Spies, directeur-bestuurder: “In de samenwerking met ons vernieuwde Raad van Toezicht zien we niet alleen de versterking van expertise en ervaring, maar ook een verdere verankering van onze missie om een inclusieve samenleving te bevorderen. Met de steun en betrokkenheid van de Raad van Toezicht, blijven we gedreven ons werk voortzetten, elke dag strevend naar het welzijn en de participatie van alle bewoners in onze regio.”