Schrijver op bezoek in de klas

Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk is op bezoek geweest bij de leerlingen van de Julianaschool in Rijnsburg. Hij is een van de schrijvers die via de Schrijverscentrale in de klas uitgenodigd kon worden om kinderen op een laagdrempellige manier kennis te laten maken met boeken en verhalen.

Het schrijversbezoek is één van de projecten van de Schoolkunstcommissieen faciliteert door de kosten van het schrijversbezoek voor hun rekening te nemen. "Het werkt eigenlijk heel makkelijk; de leerkracht neemt contact op met de Schrijverscentrale en prikt zo een datum met de schrijver, de factuur wordt achteraf bij de Schoolkunstcommissie gedeclareerd. En als er vragen zijn kan de leerkracht bij mij terecht", vertelt Anne Pauwels van Bibliotheek Katwijk & Schoolkunstcommissie.

Stiekem trots
De leescoördinator van de Julianaschool Rijnsburg is stiekem best wel trots: "Eindelijk is het dan zover dat hij langskomt. Hij vertelde over de avonturen in zijn leven die hem inspireren om verhalen te schrijven. Vragen over zijn boeken, maar ook vragen over hemzelf werden bijna allemaal beantwoord. Hij had nog uren kunnen vertellen. Zijn verhaal zorgde ervoor dat we nog meer boeken willen lezen. Zelfs een kleuter is trots dat hij schrijver Pieter Koolwijk heeft gezien." Geïnspireerd door zijn verhalen hebben de kinderen tekeningen gemaakt die in de hal zijn opgehangen. 

Ook een schrijver uitnodigen in de klas?
Kijk dan voor meer informatie op onze website.