Seniorweb Katwijk staat voor u en uw videobel-apparaat klaar

Hulp bij videobellen en meer!

Seniorweb Katwijk, onderdeel van Welzijnskwartier, staat ook tijdens de coronaperiode klaar om mensen die er zelf niet helemaal uit komen, te helpen met hun computer, laptop, tablet en/of smartphone. De vrijwilligers van Seniorweb maken mensen graag wegwijs in deze digitale wereld. 

In deze tijd, waarin ‘online’ de grootste vorm van persoonlijk contact is geworden, is het kunnen gebruiken van een digitaal apparaat zo goed als noodzakelijk geworden. Door het maar gewoon te doen, worden veel mensen vanzelf digitaal vaardig.  Ook senioren gaan in deze ontwikkeling. Op diverse manieren kunnen ze aan de slag. Een paar voorbeelden: ze kunnen een lezing via MS-teams volgen, Skype-overleg houden voor de seniorenvereniging, en elkaar online ontmoeten in de Zoom-boekenclub.

Toch zijn er ook mensen bij wie dit niet zo makkelijk gaat of waarbij kleine problemen het contact bemoeilijken waardoor mensen kunnen vereenzamen. Dan staan de vrijwilligers van Seniorweb Katwijk voor u klaar!

'Wij nemen graag onzekerheid weg door met de mensen te oefenen'
Klaas van den Broek en Paul van Beusekom zijn twee van de in totaal acht vrijwilligers van Seniorweb Katwijk. "We merken dat veel ouderen gevideobeld willen worden, zodat zij alleen op het ‘opnemen-knopje’ hoeven te drukken, omdat ze zich onzeker voelen over het zelf starten van een beeld-bel gesprek. Deze onzekerheid nemen wij graag weg door met de mensen te oefenen” vertelt Paul. Klaas vult aan; “We zien ook regelmatig mensen met probleempjes als: ‘ik krijg geen verbinding met internet meer’, ‘hij doet het niet', of ‘hoe zet ik de instellingen van mijn nieuwe apparaat net zoals op mijn oude?' Zeer uiteenlopende niet alledaagse handelingen waar mensen hulp bij nodig hebben.“

Rustige uitleg
Ook geven we cursussen aan groepen, maar kunnen door Corona voorlopig niet ingepland worden. Tip van Klaas: “op de website www.seniorweb.nl kunt u diverse cursussen volgen tegen een kleine vergoeding, om zo bij te blijven op computergebied. En komt u er niet uit schroom niet en maak een afspraak bij Seniorweb Katwijk. We krijgen regelmatig te horen van onze bezoekers dat wij doorgaans meer geduld hebben dan hun digitaal-handige kleinkind, en de rustige uitleg die we geven wordt zeer gewaardeerd.” 

1 op 1 afspraken
Heeft u vragen of hulp nodig, nodig uzelf dan uit bij Seniorweb Katwijk. Zij zijn voor een 1 op 1 afspraak beschikbaar in de Zwanenburg in Katwijk op dinsdagochtend en de Burgt in Rijnsburg op woensdagochtend. Een afspraak inplannen kan door te bellen naar Welzijnskwartier 071 403 33 23. De vrijwilligers van Seniorweb Katwijk werken met mondkapjes op, houden afstand en ontsmetten het door u meegebrachte elektronische apparaat.

 

Twee mannen met een telefoon in de hand

Ben je op zoek naar een tijdelijk vrijwilligerwerk?

Het platform Doe Mee in Katwijk geeft je een overzicht aan beschikbaar vrijwilligerswerk. Wil je liever iets langsdurigs om iets blijvends op te bouwen? Dat kan ook. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste plek.

Doe Mee in Katwijk