Stappers heropent deuren, nu als huis van de buurt

 
Met gepaste trots presenteren onze vrijwilligers het opgeknapte pand & nieuwe activiteiten op zaterdag 3 september

Voor de coronapandemie was Stappers een tienercentrum. Welzijnskwartier wilde meer in deze wijk bereiken. Stappers moest een plek worden voor jong en oud.   De visie en ambitie werden daarom groter. Van tienercentrum tot een buurthuis voor alle leeftijden. Vrijwilligers hebben de schouders er onder gezet om hier een pracht project van te maken. Op 3 september opent wethouder Emile Soetendal officieel de deuren!  

Stappers is al decennia een begrip in Katwijk, veel 30ers en 40ers kennen het als de plek waar ze als tiener gingen dansen.  Voorheen stond hier een ander gebouw, maar is sinds 2011 een modern pand met op de begane grond een aantal bedrijfsruimtes en daarboven 4 woonlagen met in totaal zo'n 30 woningen. Stappers bevindt zich op het hoekje van het pand op de Louise de Colignylaan op nummer 61, met een kleine ruimte op de begane grond en in de kelder de grote zaal incl. keuken.   

Activiteiten voor alle leeftijden 
Samen met vrijwilligers uit de buurt zijn er creatieve-, sportieve-, en ontmoetingsactiviteiten voor de buurt opgezet. Het aanbod is in een jaar tijd opgebouwd tot wekelijkse koffieochtenden, buurtlunch en gezonde maaltijden, schilderclub, Meer Bewegen voor Ouderen, Join Us (tegen eenzaamheid bij jongeren), boksles, natuurwandelingen en een plantenasiel. Daarnaast is het de broedplek voor buurtbewoners om bijv. Burendag of andere buurtactiviteiten te organiseren.   

Persoonlijke aandacht 
“Ook netwerkpartners weten Stappers steeds vaker te vinden voor hulpvragen van hun cliënten.” Aldus Sociaal werker Sanne Alblas “Nu krijgen statushouders hier de plek om vrijwilligerswerk te doen en Nederlands te leren, wordt er huiswerk gemaakt door een student die thuis geen rustige plek heeft, organiseerde gemeente Katwijk laatst een bijeenkomst over energie besparen voor de buurtbewoners, houdt wijkteam 0-100 gesprekken met hun cliënten in ons pand, kortom het pand is weer helemaal tot leven gekomen!” 

Tijd voor een feestje 
Om een plek voor jong en oud te zijn was er een opknapbeurt nodig. Vrijwilligers en buurtbewoners hebben hier enorm bij geholpen. In overleg zijn plannen bedacht en gezamenlijk zijn de schouders onder de uitvoer gezet. Nu er zoveel stappen zijn gezet is het tijd voor een (her)openingsfeestje. Dit zal plaatsvinden op 3 september in en rondom Stappers. Tussen 11:00-15:00 staan er kraampjes voor de deur en kunnen buurtbewoners proeven en kennismaken met de activiteiten.  

Kortom, houd de datum vrij en wees welkom!   

Een gele ruimte word groen geverfd

Doe Mee Festival - 17 september

Op zaterdag 17 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021