Terugblik Actie in de Hoornes

Groot succes - Cadeaus van de wijk voor de wijk
Op vrijdag 18 december zijn meer dan 110 Hoorneswijkgenoten verrast met een mooi cadeau. ‘Is dat echt voor mij?’ was een veel gehoorde reactie. Van creatieve kerststukjes, tot kerstkaarten gemaakt door basisschoolkinderen en van kerstpakketten tot kerstbroden. De gratis cadeaus zijn goed terecht gekomen en zowel gevers als ontvangers beleefden ontroerende momenten. 

Van wie en voor wie was deze actie bedoeld?
Hoorneswijkgenoten ontvingen een kaart op de deurmat met de uitnodiging om iemand te verrassen. Waarom? Gewoon, omdat we graag iets voor een ander doen! Partners van Hoornes Samen in Beweging zorgden voor cadeaus en voor enthousiaste vrijwilligers. Ook zij vonden het heerlijk om als een kerstman door de straten van de Hoornes te lopen.

Mooie reacties
Op 18 december brachten 40 vrijwilligers meer dan 100 cadeaus rond bij mensen in de wijk. Waaronder ook burgemeester Cornelis Visser, wethouders Gerard Mostert, Adger van Helden, Corien van Startenburg, Rien Nagtegaal, nieuwe directeur-bestuurder Welzijnskwartier Gwen Spies en kerkgangers van de Pniëlkerk. ‘Ik kan dit stiekem echt heel goed gebruiken’ vertelde een ontvanger met tranen in haar ogen.   

Over Hoornes samen in beweging
Maar liefst 11 partners hebben zich verenigd in één projectgroep; Hoornes samen in beweging. Met één doel: gezamenlijk de wijk de komende jaren ontwikkelen tot een fijne, veilige en actieve plek om te wonen, werken, verblijven en te ondernemen. Initiatiefnemers zijn: Aloysius, Baptistengemeente Katwijk, DSV Verzorgd Leven, Dunavie, gemeente Katwijk, Openbaar Basisonderwijs Duin- en Bollenstreek, Pniëlkerk, Stichting De Brug, Tripodia, Welzijnskwartier en Winkeliersvereniging Hoornesplein.
 

Online Game Event

Tijdens de kerstvakantie kan je meedoen aan 'Among Us' en 'Rocket League'. Geef je snel op voor 23 en 30 december! Meedoen of meekijken (via Twitch) het kan allebei.

Doe Mee