Terugblik: Vogelfeest voor Jong & Oud in het PMT Gebouw

Op woensdag 24 januari transformeerde het PMT-gebouw aan de Tulpstraat 15a tijdelijk tot een bruisend Vogelfeest. Deze middag, georganiseerd door Natuur om de Hoek - een samenwerking tussen Naturalis Trefpunt LifeScience, de gemeente Katwijk en het Welzijnskwartier - bood een scala aan activiteiten voor gezinnen, natuurliefhebbers, vogelenthousiastelingen en iedereen, jong en oud, die meer wilde leren over vogels, en dan met name die in de wijk. 

Er werd getimmerd aan vogelhuisjes, er zijn voederflessen geknutseld, vogelcupcakes gekneed met vet en vogelzaad. Ook was het mogelijk om gewapend met een “Bingokaart” vol plaatjes van vogels en onder leiding van een ervaren vogelexperts te ontdekten welke vogels er in de wijk zitten.  

De “Verwondertafel” van Naturalis was ook mee. Je kon diverse opgezette vogels rustig van dichtbij bekijken, vragen stellen en de vogels zelfs aanraken! Daarnaast was het Vogelfeest ook een perfecte gelegenheid om je voor te bereiden op de Nationale Tuinvogeltelling die later in het weekend plaatsvond. 

Komende 1,5 jaar zal Naturalis vaker in de Molenwijk te vinden zijn, we kijken er naar uit. Vragen over het aanbod in de Molenwijk of over Huis van de wijk PMT? Dan kunt u contact opnemen met Asli Filiz via Aslifiliz@welzijnskwartier.nl of 06-12114636.  

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.