Thema-avond voor ouders van kinderen met autisme en/of AD(H)D

Op dinsdag 22 oktober organiseert Welzijnskwartier in samenwerking met Stichting Klimkoord een thema-avond voor ouders/verzorgers van kinderen met autisme en of AD(H)D. Het thema voor deze avond Slim communiceren met je kind (WAT’ten en doorvragen). 

Soms heb je het idee dat jouw communicatie niet helemaal (of helemaal niet) binnenkomt bij jouw kind. Je zegt iets tegen hem of haar, maar hij/zij lijkt niet te luisteren of hoort jou helemaal niet. Vaak gaan we het alleen maar herhalen of harder zeggen en kijken we niet naar de situatie. De WAT-methode (Waarnemen-Aansluiten-Toevoegen) kun je toepassen, zodat jouw kind jou kan volgen en begrijpen.

Soms kun jij zelf niet goed begrijpen wat jouw kind bedoelt of welk probleem hij/zij heeft. Wij proberen hier altijd achter te komen aan de hand van “doorvragen”. Om ervoor te zorgen dat je kind wel reageert op wat jij zegt of vraagt en zelf te leren begrijpen wat een ander bedoelt, zijn er wel tips die kunnen helpen. Wil jij ook leren welke kleine trucjes je kunt toepassen om het communiceren met je kind makkelijker te maken? Deze avond wordt begeleid door een ervaringsdeskundige van Stichting Klimkoord en een sociaal werker van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning. Wil je een kijkje komen meenemen en niet meepraten, dan mag dat uiteraard ook. 

De locatie voor deze avond is het PMT Gebouw Welzijnskwartier - Tulpstraat 15a Katwijk aan de Rijn. De inloop is om 19.00 uur, het programma 19.15 tot 20.30 uur. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Aanmelden kan je doen door een mail te sturen naar mantelzorg@welzijnskwartier.nl. We kijken er naar uit jullie te mogen ontmoeten!