Met lekkerbekjes de lente in

Een heerlijk visje op een zonovergoten dag   

De leden van Welzijnskwartier Wijkteam Katwijk Zee waren gisteren (woensdag 24 maart) druk in de weer met visbakken en rondbrengen in de wijken Cleijn Duin, Koestal en Zanderij. Natuurlijk volledig coronaproof.  

De wijkwerkers hebben vorige week flyers rondgebracht en hier zijn enorm veel aanmeldingen op binnengekomen. In totaal zijn er ruim 300 lekkerbekjes bezorgd op zo’n 200 verschillende adressen. 

Iedereen heeft heerlijk zitten smullen van de vis en natuurlijk was er ook tijd voor een praatje. Alle buurtbewoners wisten het initiatief prima te waarderen. 

Wethouder Van Starkenburg kwam later op de middag ook een kijkje nemen om zich te laten informeren, mee te helpen en natuurlijk een lekkerbekje op te peuzelen. 

Speciale dank gaat uit naar Visspecialist van der Marel voor het leveren van de vis, vrijwilligers van de Wijkraad Katwijk aan de Rijn, Ilse en Wilma van Koestal4Kids en de jongeren van Kattuk.nl voor het helpen bakken en rondbrengen.  

Waarom doen we dit? 
Ondanks de coronapandemie wil Welzijnskwartier wel goed in contact blijven met de buurtbewoners van de diverse wijken om te weten wat er speelt. Hoe kan dat beter dan op een typisch Katwijkse manier: een lekker visje bakken en deze bij de mensen thuis brengen. Zo leren wij de wijk en haar bewoners beter kennen en andersom. Win-win dus. Binnenkort zijn andere wijken aan de buurt. Hou je brievenbus goed in de gaten voor de flyer. Want, wie het eerst komt, die het eerst maalt.  

Twee vrouwen voor een huis. Een deelt vis uit aan de ander.

Gefrituurde vis met bloemen op de achtergrond

Ben je op zoek naar een tijdelijk vrijwilligerwerk?

Het platform Doe Mee in Katwijk geeft je een overzicht aan beschikbaar vrijwilligerswerk. Wil je liever iets langsdurigs om iets blijvends op te bouwen? Dat kan ook. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste plek.

Doe Mee in Katwijk