Vrijwilligerswerk geeft voldoening

Daar zit je dan in De Schuit en komt Nicolaas Schouten opeens met een oorkonde binnen. Je bent genomineerd voor de Vrijwilligersprijs van het jaar 2018 in de categorie 18 tot 35 jaar. Derk-Jan van Duijn had er wel eens van gehoord, maar was er niet bewust mee bezig. “Het is wel goed om zoveel aandacht te besteden aan vrijwilligerswerk.”.

Derk-Jan, 31 jaar en fulltime werkzaam in het onderwijs. Hiernaast als vrijwilliger werkzaam bij De Schuit als programmamaker, neemt ook zitting in het bestuur én ook in het stichting bestuur. Eigenlijk een flinke baan naast zijn betaalde baan, want Derk-Jan besteedt ook flink wat uurtjes in De Schuit. Waarom eigenlijk?Voor Derk-Jan geeft het veel voldoening om vrijwilligerswerk te doen. Het is een extra sociaal stukje in je leven en het is voor jezelf goed om vrijwilligerswerk te doen. Zonder vrijwilligers kunnen een heleboel organisaties niet bestaan.

En wat de Vrijwilligersprijs gebracht heeft? Voor De Schuit heeft Derk-Jan € 500 gewonnen dat besteed is aan nieuwe podiumdelen voor de kleinere optredens. Dan hoeft het grote podium niet ingezet te worden en hoeft er ook niet iemand ingezet te worden voor het geluid. Voor Derk-Jan zelf is het een grote blijk van waardering. "Het is voor mij als persoon heel belangrijk, maar ook voor De Schuit. De Schuit krijgt op deze manier positieve aandacht.".

De Schuit is altijd op zoek naar vrijwilligers en doet al het mogelijke om nieuwe vrijwilligers te werven. Zij zijn wel heel duidelijk: "vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend.". Er hangt een verantwoordelijkheid aan. Om dit extra te stimuleren zorgt de penningmeester voor een kleine vergoeding op de vrijwilligerspas die in De Schuit besteed kan worden.

Het programma na de zomer is al van start gegaan in De Schuit. Ben je nieuwsgierig naar het vrijwilligerswerk? Kom dan een keer langs. Niet iedereen wil tijd vrijmaken om vrijwilligerswerk te doen, terwijl een klein iets al het verschil kan maken. Denk er eens over na!

Op dinsdag 10 december 2019 worden wederom de Vrijwilligersprijzen uitgereikt. Ken jij iemand die deze prijs absoluut verdient? Vraag het voordrachtsformulier dan even aan via vip@welzijnskwartier.nl of telefonisch via 071 40 333 23 en stuur deze voor vrijdag 18 oktober a.s. in.door Nicole ten Thij