Welzijnskwartier introduceert Bewegend Kind bij KOK Kinderopvang

Kinderen in beweging brengen is niet alleen leuk, maar ook van onschatbare waarde voor hun ontwikkeling. Daarom introduceert Welzijnskwartier voor kinderen vanaf 4 jaar het nieuwe beweegprogramma 'Bewegend Kind' bij KOK kinderopvang.

Het Bewegend Kind programma richt zich op het stimuleren van beweging en het ontwikkelen van motorische vaardigheden bij kinderen. Deze vaardigheden zijn van cruciaal belang voor hun algehele groei en ontwikkeling, en kunnen een levenslange impact hebben op hun gezondheid en welzijn.

Door middel van een digitaal online platform krijgen zowel kinderen als medewerkers van KOK kinderopvang toegang tot een schat aan informatie en bronnen. Dit omvat beweeglessen, bewegend leren filmpjes, benodigde sportmaterialen en verschillende beweeg- en spelvormen, allemaal ontworpen om het plezier in bewegen te vergroten en de motorische ontwikkeling te bevorderen.

Om de succesvolle implementatie van het Bewegend Kind programma te waarborgen, zal Welzijnskwartier nauw samenwerken met KOK kinderopvang. Gedurende het coach-traject zal een beweegcoach vanuit Welzijnskwartier wekelijks naar vier BSO-locaties van KOK kinderopvang komen. Deze coachsessies zullen niet alleen de medewerkers van de BSO voorzien van de kennis en vaardigheden om beweeglessen te geven, maar ook het belang van motoriek in de ontwikkeling van kinderen benadrukken.

Het Bewegend Kind programma zal niet alleen de fysieke activiteit van kinderen vergroten, maar ook hun zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en cognitieve capaciteiten verbeteren. Door samen te werken met KOK kinderopvang streeft Welzijnskwartier ernaar om een positieve impact te hebben op de gezondheid en het welzijn van de jeugd in de gemeenschap.

Voor meer informatie over het Bewegend Kind programma en de samenwerking tussen Welzijnskwartier en KOK kinderopvang kunt u contact opnemen met beweegmakelaar Raymond Lempers.

Foto van Raymond Lempers

Raymond Lempers

Sociaal Werker - Sport / Beweegmakelaar