Welzijnskwartier viert mijlpaal van 500 deelnemers in Bewegen voor Ouderen

Welzijnskwartier zet zich dagelijks in voor het welzijn en de gezondheid van de inwoners van de Duin- en Bollenstreek. Met trots laten we dan ook weten dat we recent het deelnemersaantal van 500 hebben bereikt binnen het programma Bewegen voor Ouderen!

Deze mijlpaal markeert een grote groei ten opzichte van het aantal deelnemers vóór en na de uitbraak van de coronapandemie, waarbij het aantal voor de pandemie op 450 stond en na de pandemie op 380. Het gaat voor Welzijnskwartier echter niet enkel om het ‘aantal’, maar om het feit dat inwoners uit de regio Katwijk ons weten te vinden als het gaat om het bevorderen van hun vitaliteit. Wij sterven ernaar om mensen op een aangename manier in beweging te brengen, met een programma dat voor ieder wat wils biedt.

Het belang van bewegen kan niet genoeg benadrukt worden. Naast het behoud van spierkracht draagt regelmatige lichaamsbeweging bij aan de dagelijkse mobiliteit, het zelfvertrouwen en sociale interactie. Voor veel deelnemers is het fijn dat ze tijdens de sport ook kunnen bijpraten, wat net zo belangrijk is als de activiteit zelf. De ervaring van verbinding en sociale interactie binnen onze programma’s wordt door onze deelnemers gewaardeerd.

Ben jij geïnteresseerd? Je bent van harte welkom om een gratis proefles mee te doen!

Enkele reacties van onze deelnemers:

Dickie Stolk en Tonie Guijt, deelnemers aan stoelyoga op maandagochtend in de Burgt:
“Het is gewoon leuk. Het doet mij goed en maakt mij losser.”

Gera van Delft, deelnemer:
“Ik vind rust, je kunt hier ontspannen, daar leer je van.”

Wil Kotter, deelnemer aan Meer Bewegen voor Ouderen op maandagmiddag:
“Je geniet ervan!”

Marja van Wetten, docent Bewegen op Muziek op maandagmiddag:
“Ik voeg soms wat Qi Qong toe tijdens het bewegen om zo het lichaam los te maken en te activeren.”

Welzijnskwartier blijft zich inzetten om de gezondheid en het welzijn van de inwoners van de Duin- en Bollenstreek te bevorderen door middel van diverse activiteiten en programma’s. Voor meer informatie over bewegen voor ouderen kunt u terecht bij Lilyan Hofstee, te bereiken via 06 82 05 21 07.