Personenalarmering

Met een personenalarmering kunt u in geval van nood heel snel alarm slaan. Gewoon op de knop drukken.

Neem contact op met M-Alert om een personenalarmering aan te vragen. 

Personenalarmering geeft een veilig gevoel

Veel senioren en mensen met een beperking is een personenalarmering belangrijk om zelfstandig thuis te blijven wonen. Met personenalarmering kunt u namelijk 24 uur per dag en 7 dagen per week alarm slaan als u bijvoorbeeld gevallen bent en niet bij de telefoon kunt. 

Hoe werkt het?
De personenalarmering bestaat uit een 'kastje' en naar keuze een ketting met een medaillon- of polsbandje met drukknop. Het kastje wordt aangesloten op de telefoonlijn. De ketting of polsbandje moet u vervolgens bij zich dragen. Via een druk op de knop op het medaillon/polsbandje of op het kastje, wordt contact gemaakt met de alarmcentrale. De alarmcentrale schakelt dan uw vooraf opgegeven contactpersonen in. Ook kunt u een professionele achterwacht opgeven als contactpersoon. 

Personenalarmering aanvragen
U vraagt dit aan bij uw huisarts. Als uw huisarts een medische indicatie versterkt, worden uw gegevens doorgeven aan M-Alert. Op basis daarvan neemt M-Alert contact met u op. Om af te spreken wanneer het apparaat geplaats kan worden.

Als de huisarts geen indicatie afgeeft, dan is het nog steeds mogelijk om bij M-Alert personenalarmering aan te vragen. U betaald dan de volledige plaatsingskosten en een hogere eigen bijdrage.M-Alert: 041-3273155

Wat kost personenalarmering?
Dat is afhankelijk van of u een medische indicatie heeft van uw huisarts én bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Wij werken samen met M-Alert personenalarmering die met een aantal zorgverzekeraars een contract heeft. Bekijk hier de website van M-Alert.

Indien u een medische indicatie heeft en verzekerd bent bij: Zorg en Zekerheid, Zorg Direct, Holland Zorg, Salland, Holland ONVZ, VvAa, PNOzorg, OHRA-verzekering, CZ-verzekering en Nationale-Nederlanden dan worden de plaatsingskosten vergoed. U betaalt alleen een eigen bijdrage a € 6,50 per maand.

Heeft u geen medische indicatie, of bent u niet bij van de gecontracteerde zorgverzekeraars aangesloten, dan betaalt u eenmalig €70 plaatsingskosten. Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage van €15,25 maand.

 

Stel je vraag

Foto van Frontoffice

Frontoffice

Corrie Geyteman & Anita van Schie