Belteam 'Mijn bewondering voor de mantelzorgers is groot'

Hilly, Conny en Wilma bellen iedere week naar de ingeschreven mantelzorgers bij Welzijnskwartier. Een ochtend per week bieden zij een luisterend oor voor wie gewoon zijn hart eens wil luchten. 

Lees hun ervaringen hieronder.


 

Wilma Noort
'Mijn naam is Wilma Noort. Ruim een jaar geleden ben ik met pensioen gegaan, na jaren in verschillende zorgfuncties te hebben gewerkt. Afgelopen jaar zag ik een advertentie met de vraag naar vrijwilligers voor de Mantelzorgondersteuning van het Welzijnskwartier. Dit sprak mij wel aan, misschien omdat ik ook mantelzorger ben geweest. Daarbij had ik al wat ervaring bij het Welzijnskwartier opgedaan bij de boodschappendienst en dat beviel me wel. 

Sinds afgelopen september zijn wij, vrijwilligers, aan de slag. Ik vind het leuk om te doen, ik denk dat het belangrijk is voor de mantelzorger om zo nu en dan een luisterend te hebben of soms wat te sparren over de zorg die men heeft. Het contact met mensen spreekt mij aan en om op deze manier iets voor een ander te betekenen geeft mij ook weer voldoening.'


Hilly Pijnaker
'Mijn naam is Hilly Pijnaker, ben sinds september vrijwilliger bij Welzijnskwartier, met als mooie taak de Mantelzorgers te ondersteunen middels een bel contact. Door een krantenbericht werd mijn aandacht getrokken naar de oproep voor vrijwilligers voor het “Belteam”. Na een heel prettig verlopen intakegesprek, kregen we in september een instructiedag en daarna ben ik gelijk begonnen met en bij het “Belteam”. Heel bijzonder om met, voor mij onbekende mensen, “zomaar” in gesprek te zijn.Over verdrietige en moeilijke situaties, maar soms ook over alledaagse dingen. Soms oplossingen kunnen aanbieden of meedenken wat wel en of niet kan, maar soms ook gewoon een luisterend oor zijn. Vind het iedere keer weer heel fijn om dit te kunnen en mogen doen. Hoop nog vele mantelzorgers aan de lijn te krijgen. Wie weet spreek ik u snel.'
 

Conny van der Plas
Mijn naam is Conny van der Plas (65). Gepensioneerd, voormalig mantelzorger en sinds september 2020 lid van het Belteam Mantelzorgondersteuning van Welzijnskwartier Katwijk. Gepensioneerd, maar nog geen zin in de geraniums. De oproep in de Katwijksche Post om het belteam te komen versterkten, kwam dan ook als geroepen. 

Ieder van ons belt steeds een aantal van de bij het Welzijnskwartier ingeschreven mantelzorgers. We bieden graag een luisterend oor voor wie gewoon zijn hart eens wil luchten, maar we proberen tegelijkertijd ook te peilen of de mantelzorgers voldoende steun en begeleiding krijgen om hun vaak zware taak vol te houden. Zo niet, dan kan het Welzijnskwartier wellicht helpen daarin de juiste weg te vinden. Het zijn vaak fijne gesprekken en leerzaam ook. Mijn bewondering voor de mantelzorgers is groot. 

Meer informatie over Mantelzorg

Skills voor jouw droombaan ontwikkelen!

Wil jij jouw talenten ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten en iets doen voor de samenleving? Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en wil je graag investeren in jezelf? Meld je dan aan voor het MDT-traject!

Doe mee aan MDT