Topaz organiseert gratis theatervoorstelling over dementie

Dementie raakt veel mensen. Topaz deelt kennis en vaardigheden om beter om te gaan met mensen met dementie. Op donderdagmiddag 16 november biedt Topaz Overduin in Katwijk een prachtige interactieve theatervoorstelling ‘de dementie van Jet en Harrie’. Deze interactieve voorstelling van Ervarea richt zich specifiek op naasten, mantelzorgers en (toekomstige) vrijwilligers die in contact staan met mensen met dementie. De voorstelling is na reservering gratis voor iedereen toegankelijk.

De dementie van Jet en Harrie
Als dementie je leven binnenwandelt, lijken er twee werelden te ontstaan: die van Jet (degene die aan dementie lijdt) en die van Harrie (alle mensen die met Jet te maken hebben). Hoe verder het ziekteproces vordert, hoe mee die twee werelden van elkaar verwijderd raken. Langzaamaan verlies je het contact, raak je elkaar kwijt. En recht evenredig met het verdriet dat daarmee gepaard gaat, groeit vaak ook het onbegrip. Waarom loopt Jet steeds achter me aan? Waarom is ze nergens meer voor te porren? Maar ook: wie is die persoon die zich Harrie noemt en me in een vreemde omgeving bij vreemde mensen aan een tafel zet? Waarom mag ik niet naar huis? Het hiaat tussen de twee werelden zoals Jet en Harrie die ervaren lijkt niet te overbruggen. Lijkt. Want in de afgelopen jaren ontdekte Ervarea wel degelijk bruggen. Makkelijk te bewandelen bruggen.

De theatervoorstelling
In de voorstelling volgen we Jet en Harrie, vanaf het moment dat zij als actieve ouderen, met pensioen, samen van het leven genieten, tot het moment dat Jet in een zorginstelling woont en Harrie haar dagelijks bezoekt.

In de voorstelling wordt het spel afgewisseld met kennisoverdracht en ervaringen. Hierdoor gaan we beter begrijpen wat er in het hoofd van Jet gebeurt. Hierdoor kan Harrie zichzelf en de omgeving inzetten om het contact met Jet te verbeteren.

Reserveren
Reserveer uw gratis ticket via WWW.VRIJWILLIGERBIJTOPAZ.NL/VRIJWILLGERS of stuur een mail naar informelezorg@topaz.nl