2 oktober: Tour de Hoornes

Op woensdag 2 oktober vindt de jaarlijkse Tour de Hoornes plaats, een feestelijke en sportieve middag in de wijk Hoornes. Het evenement, georganiseerd in samenwerking met Hoornes Samen in Beweging (HSIB), start om 14.00 uur bij DSV Duinrand, waar wethouder Spek de officiële opening zal verrichten. Deelnemers kunnen vervolgens te voet of op de fiets verschillende locaties in de wijk bezoeken en deelnemen aan diverse activiteiten.

Bij de start ontvangen alle deelnemers een strippenkaart en een goodiebag vol leuke en nuttige items, zoals een bon voor een gratis visje of patat op de Goerie en gratis koffie voor bij de Blije Boon. De strippenkaart biedt gratis toegang tot de activiteiten op de volgende locaties:

  • Scum/Skatebaan: Test je skatevaardigheden of geniet van een demonstratie door lokale skater en krijg een rondleiding door Scum.
  • Goerie: Tijdens het evenement kun je genieten van verse kibbeling of patat bij de viskar, kennismaken met dagbesteding De Goerie én een rondje oefenen op de mountainbike.
  • Blije Boon: Proef de smaken van de wijk en drink een bakkie koffie en kom achter het fantastische concept.
  • Bibliotheek: Duik in de wereld van letters en verhalen en doe mee aan de activiteit 'Huisje' onder begeleiding van taaldocenten. Speciaal voor kinderen trappen we de Kinderboekenweek af met een lekker eigenwijs Kinderboekenfeestje. Kom verkleed als jouw favoriete kinderboekenpersonage en win een prijs!
  • DSV Duinrand: Neem deel aan diverse activiteiten, zoals VR-gaming of creatieve spellen en beleef de Tour de Hoornes met ons terrein als start- en eindpunt, waar u kunt genieten van een afsluitende borrel en de prijsuitreiking.

De activiteiten starten om 14.15 uur en duren tot 16.30 uur, wanneer alle deelnemers terug worden verwacht bij DSV Duinrand. Hier vindt een feestelijke afsluiting plaats met een verloting van mooie prijzen voor degenen die hun strippenkaart inleveren.

Kom op woensdag 2 oktober naar de Tour de Hoornes voor een sportieve en gezellige middag! Deelname is gratis en geschikt voor alle leeftijden. Schrijf je in, er is maximaal plek voor 250 deelnemers!

Voor meer informatie en inschrijving kunt u contact opnemen met Sociaal Werker van Welzijnskwartier Johan van Weeghel via 06-12717357 of johanvanweeghel@welzijnskwartier.nl