Gezamenlijke Expositie Quiltgroep “De Bonette” en schilderclub “Verfspat”

Op zaterdag 21 september organiseren Quiltgroep De Bonette en Schilderclub Verfspat een gezamenlijke expositie op loopafstand van elkaar. De Quitgroep houdt tevens een verkoping.

De Quiltgroep en de Schilderclub bundelen hun creatieve krachten voor een ochtend vol kunst en ambacht. Beide groepen organiseren tegelijkertijd een expositie van hun werken, waar bezoekers kunnen genieten van unieke handgemaakte quilts, schilderijen en keramiek. De locaties liggen op wandelafstand van elkaar, waardoor het publiek de kans krijgt om gemakkelijk van de ene naar de andere tentoonstelling te wandelen. Ook de vrijwilligers van Aan Tafel in de Molenwijk zijn deze dag actief, op beide locaties word je gastvrij onthaald en kun je proeven van kleine, zoete en hartige gerechtjes. Het is dus niet alleen kunstzinnig en cultureel, maar ook een culinair event!

Quiltgroep "De Bonette"
De dames van Quiltgroep "De Bonnette" komen elke maandagochtend bij elkaar in de pastorie van de H. Joannes de Doperkerk. Ze werken aan persoonlijke projecten, maar ook aan werkstukken bedoeld voor de verkoop ten behoeve van goede doelen. Ook maken ze gezamenlijk quilts f voor mensen die door ziekte hun werk niet kunnen voltooien of voor nabestaanden. Deze ochtend exposeren zij hun werk en is er tevens een verkoping.

Schilderclub "Verfspat"
Schilderclub "Verfspat" bestaat uit enthousiaste amateurkunstenaars die schilderen in diverse stijlen. Elke dinsdagmiddag komen zij samen. Enkele ledden zijn naast schilderen ook actief in andere kunstvormen. Daarom is naast schilderwerk ook keramiek te bewonderen. 

Een ochtend vol creativiteit
Bezoekers kunnen hin ochtend beginnen bij één van beide locaties en vervolgens over de Rijnstraat de wandeling maken naar de andere expositie. 

Praktische informatie: 

  • De Quiltgroep exposeert in De Kleine Joannes aan de Kerkstraat 68
  • De Schilderclub exposeert in het PMT-gebouw aan de Tulpstraat 15a

De deuren van beide locaties zijn geopend van 10:00 uur tot 13:00 uur. Toegang is gratis. Kom genieten vvan een ochtend vol kunst en creativiteit. En natuurlijk van de minigerechtjes aangeboden door Aan Tafel in de Molenwijk!