Single Mama Ochtend Cleijn Duijn

Mamaaaaaa, ik heb honger! Mamaaaaa, ik moet plassen. Mamaaaa, ik wil niet slapen, Mamaaaaa….

Je hebt kind(eren), de hele dag ben je aan het zorgen. Natuurlijk met alle liefde, maar als alleenstaande moeder, kan dat best veel zijn.  
Zo ervaarde Esther Susanne Nihot de afgelopen jaren ook. Al langere tijd is zij alleenstaande moeder van drie kinderen. Ze merkte dat ze natuurlijk met heel veel plezier en liefde voor ze zorgt, maar het op sommige momenten ook zwaar is. En wanneer je dan een kleine sociale kring hebt, maakt dat het extra lastig en loop je tegen dingen aan.

Zo kun je bijvoorbeeld weinig tijd aan jezelf besteden, daten is lastig en je moet constant ‘aan’ staan. Naast moeder is zij natuurlijk ook nog vrouw met haar eigen persoon. Die vrouw wil ze de ruimte en aandacht bieden op een simpele manier door klein te beginnen met een koffie ochtend en hopelijk meer in de toekomst.
 

“Er is in de huidige maatschappij weinig ruimte voor alleenstaande moeders. Zij worden snel vergeten als het gaat om begrip en ondersteuning. Dat zou niet meer zo moeten zijn. Ondersteuning vanuit de omgeving en gemeente is ook voor deze doelgroep heel belangrijk”, aldus Esther Susanne Nihot. 

Ontmoeten en herkenning
Daarom bedacht zij de Single Mama Ochtend iedere maandagochtend van 10.00 uur tot 11:00 uur bij Welzijnskwartier in Cleijn Duijn, waar alleenstaande moeders samen kunnen komen, elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. 

Hier wordt ondersteuning gegeven op sociaal en praktisch gebied. Samen ontdekken waar de behoeften liggen en welke oplossingen er voor te bedenken zijn. Zo komt er ook meer inzicht in waar alleenstaande moeders tegenaan lopen, is er verbinding en herkenning. 
Tijdens de Single Mama Ochtend hebben de moeders even een momentje voor zichzelf, echt even ontspannen, zonder voornamelijk met de kinderen bezig te zijn. 

Tijd voor zichzelf
Het initiatief start met bijkletsen en ervaringen delen onder het genot van koffie en thee. Bij meer aanmeldingen worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd, zoals een beautyochtend, samen eten of een (kinder)kledingmarkt. 

Er is ook ruimte om de kinderen mee te nemen die nog niet naar school kunnen. Er is voldoende speelgoed en een oppas, zodat de moeders echt tijd hebben voor zichzelf en elkaar. 

Uiteindelijk werkt het twee kanten op; gaat het met de moeder goed, dan heeft het ook een positief effect op de kinderen. 
Wil je ook aansluiten bij de Single Mama Ochtend of even een keer sfeer proeven? 
Dat mag! Iedere maandagochtend van 10.00 uur tot 11:00 uur bij Welzijnskwartier Cleijn Duijn in Katwijk

Foto van Johan van Weeghel

Johan van Weeghel

Sociaal Werker - Community Builder