Rotary Hillegom-Lisse maakt samen met Welzijnskwartier vluchtelingen blij met fietsen

 

Er verblijven sinds maart dit jaar  een paar honderd Oekraïense vluchtelingen op verschillende locaties in Hillegom en Lisse. Sociaal werkers van Welzijnskwartier bieden maatschappelijke begeleiding aan deze groep. Zij bieden, samen met vele vrijwilligers dagelijks praktische begeleiding en organiseren activiteiten. Zinvolle dagbesteding is daarbij erg belangrijk. Om deel te kunnen nemen aan de maatschappij is het belangrijk dat je je kan verplaatsen. 

De Rotary Club Hillegom-Lisse heeft daarom de afgelopen tijd tweedehands fietsen ingezameld voor de vluchtelingen die wonen in Lowietje in Lisse. De ingezamelde fietsen zijn door een vrijwilliger in Hillegom opgeknapt. En afgelopen vrijdag is de eerste fiets overhandigd aan Nataliia en haar dochter, die drie maanden geleden uit Oekraïne zijn gevlucht. Ze stapte direct op om een proefrondje te rijden. De overige fietsen verdeelt Welzijnskwartier over de andere bewoners die een fiets nodig hebben voor werk of er even op uit willen. Nataliia is, net als de andere bewoners, de Rotary Club dankbaar voor de gedoneerde fietsen.

Wie nog een fiets over heeft kan contact opnemen met Johan van Weeghel van Welzijnskwartier via johanvanweeghel@welzijnskwartier.nl.

Doe Mee Festival - 17 september

Op zaterdag 17 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021