Nieuwe locatie in Lisse verzekert toekomst jongerenwerk

Welzijnskwartier start in de tweede helft van 2023 met het aanbod en de aanwezigheid van het jongerenwerk in het pand Vivaldistraat 6 in Lisse. Dit pand is nu nog ’t Muzenhuis, onderdeel van ’t Poelhuys. De gemeente Lisse koopt Vivaldistraat 6 aan en wordt daarmee eigenaar van het gehele Poelhuys.

Einde aan lange zoektocht
De gemeente zocht al een tijd naar nieuwe huisvesting voor het jongerenwerk. Nu is dat nog gehuisvest in het gebouw Ruishornlaan 21, maar dit pand moet plaatsmaken voor de ontwikkeling van het woningbouwproject Greveling Zuid. Met de aankoop van Vivaldistraat 6 is een nieuwe, vaste locatie voor het jongerenwerk gegarandeerd.

Wethouder Riet Austie is tevreden: ''Jongeren verdienen aandacht en begeleiding in hun ontwikkeling. Dat was al belangrijk, maar in de coronajaren is het belang daarvan nog duidelijker geworden. Daarom ben ik blij dat dit ook in de toekomst verzekerd is.''

Pand van binnen verbouwd
Het gebouw blijft van buiten hetzelfde. Van binnen is er een verbouwing nodig om het pand geschikt te maken. Er wordt ook rekening gehouden met toekomstig multifunctioneel gebruik van het pand. Wanneer de verbouwing is afgerond en het jongerenwerk zijn intrek kan nemen, is nog niet precies bekend. In elk geval is het streven na de zomer.

Welzijnskwartier is expert sociaal werk
Welzijnskwartier is een netwerkorganisatie in de Duin- en Bollenstreek en expert op het gebied van sociaal werk. De organisatie biedt jongeren laagdrempelige ondersteuning in hun ontwikkeling naar volwassenheid. Hun visie is ‘Iedereen doet er toe, hoort erbij, ontmoet en is zinvol bezig’. Sinds 2016 is Welzijnskwartier in Lisse actief voor jongeren.

Inloopbijeenkomst voor omwonenden
Omwonenden, organisaties en ondernemers in de directe omgeving hebben een brief gekregen. Daarin zijn zij op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst, waar zij hun eventuele vragen kunnen stellen.