Vier dagen wandelen door de Duin en Bollenstreek (gratis dagkaarten beschikbaar)

De Duin en Bollen Vierdaagse wil zo veel mogelijk mensen laten bewegen. En daar gaat de organisatie ver in. De dagkaarten van De 5 van Hoogvliet voor de donderdag, vrijdag en zaterdag worden daarom gratis beschikbaar gesteld.

Op deze manier kunnen meer mensen kennismaken met het vierdaagse-gevoel.

De gratis-5km-actie is gericht op scholen, bejaardenhuizen, buurthuizen maar ook op mensen die het wandelen nog niet eerder als leuke bezigheid hebben beschouwd. De dag-wandelaars verdienen een speldje. Wie de officiële DB4Daagse-medaille omgehangen wil krijgen, moet wel de volle 4 dagen lopen en daar voor betalen.

Deelnemers die van de gratis-5km-actie gebruik willen maken, moeten zich wel officieel per dag inschrijven. Inschrijven kan via db4daagse.nl. Scholen en andere groepen (meer dan 12 personen) kunnen dat via een groepsformulier doen, dat kan worden aangevraagd via info@db4daagse.nl.

De vierdaagse is op 12 t/m 15 oktober. Bekijk meer informatie op hun website.

Doe Mee Festival

Katwijkse verenigingen en organisaties hebben heel veel te bieden! Wat precies? Dat laten zij zien op het Doe Mee Festival op 9 september 10:00-16:00 uur op het Marktplein naast Aquamar. Er zijn grote en kleine workshops, optredens, activiteiten en een gezellige informatiemarkt.  
  
Het Doe Mee Festival is voor jong en oud. De naam verklapt al het idee van het event: MEEDOEN. Bij alles wat er op het marktplein gebeurt staat MEEDOEN centraal. Lekker actief meedansen met DC Dance, meezingen met Romans Twelve, radio maken voor RTV Katwijk of ontdek het vrijwilligerswerk in buurt. Laat je inspireren bij het Blijtank Station, proef de lekkerste gerechten in de foodcorner of stap op de smoothiefiets. Ervaar dit en nog veel meer aanbod van lokale organisaties op 9 september.