Docenten van Koningin Emmaschool zingend het nieuwe jaar in!

Schoolkunstcommissie faciliteert docententrainingen op het gebied van kunst en cultuur. Zo heeft de Koningin Emmaschool in één middag handvatten gekregen van een docente van een muziekschool. Samen leerde ze de muziekmethode 123 Zing.

Op de Emmaschool in Rijnsburg klinkt bijna dagelijks muziek. naast de muzieklessen van Muziekschool Katwijk, waar kinderen cello, gitaar of saxofoon leren spelen, zijn de groepsleerkrachten zelf ook graag bezig met muziek. Om nog vaardiger te worden in zelf muziekles geven, heeft muziekdocent Anke Bottema het team onlangs een training gegeven aan de hand van de muziekmethode '123 Zing'. 

"Alle scholen in Katwijk krijgen gedurende het jaar bezoek van één of meer muziekdocenten" vertelt Anke. "Daarnaast kunnen groepsleerkrachten heel makkelijk zelf de muzieklessen vormgeven aan de hand van deze digitale methode."

123 Zing
Binnen de methode 123 Zing, speciaal voor groepsleerkrachten van het basisonderwijs, staan veel liedjes, welke horen bij verschillende thema's. Ook voorziet de methode in muzikale oefeningen en wordt het gebruik van instrumenten toegelicht. In de Muziekschool teamtraining licht Anke de methode toe en deelt alle ins en outs aan de hand van voorbeelden. 

Gratis trianing
De Schoolkunstcommissie subsidieert deze training. "Het is natuurlijk hartstikke belangrijk dat kinderen het hele jaar met muziek in aanraking komen", aldus Sanne Alblas, sociaal werker bij Welzijnskwartier en daarmee secretaris van de Schoolkunstcommissie."Daarom stimuleren we deze training." Scholen maken zelf een afspraak met de muziekschool en leveren vervolgens het bonnetje bij ons in. Zo is de training helemaal gratis. Wil je daar meer over weten? Klik hier

Ook muziek bij jou op school
Groepsleerkrachten krijgen allerlei creatieve handvatten om op hun eigen manier muziekles vorm te geven en zo het hele jaar met muziek bezig te kunnen zijn. De Emmaschool is het jaar muzikaal gestart. Ben jij ook geïnteresseerd in een (kosteloze) teamtraining voor jouw school? Neem dan contact op met de muziekschool via info@muziekschoolkatwijk.nl