Kunst als pijnstiller

Veel gezondheidsklachten verminderen als je iets doet wat je fijn vindt. Voor de een is dat bewegen, voor de ander samen koffiedringen en voor een derde is dat bezig zijn met kunst. Met anderen kunst creëren, beleven of bekijken. Na het socces van Kunst op Recept in januari, start Welzijnskwartier in april met vier nieuwe trajecten.

Het is bekend dat kunst voor sommige mensen net even dat extra stukje rust of juist energie geeft om beter in hun vel te zitten. Dat kan gaan om samen schilderen, samen een museum bezoeken of smaen langs de kunstobjecten in Katwijk wandelen. Dat bleek ook wel uit de reacties van de vorige groepen deelnemers aan Kunst op Recept. Zij waardeeren de geboden kunstactiviteiten enorm. "Ik kan me eindelijk weer eens echt ontspannen", aldus een vorige deelnemer.

Vier nieuwe projecten
In april starten de volgende trajecten: 

  • Schilderen met Caroline van de Kunstkelder (max 8 personen): 8 vrijdagen van 9.30 tot 11.30 uur, vanaf 12 april 
  • Fotografie met Ted Dennies (max. 6 personen): 5 woensdagen van 13.00-15.30 uur vanaf 17 april 

  • Vilten met Petra van den Berg (max 6 personen): 5 vrijdagen van 10.00 tot 12.00 uur, vanaf 3 mei 

  • Kunst beleven & kijken op recept met Caroline van de Kunstkelder (max 6 personen): 8 vrijdagen van 9.30 tot 11.30 uur, vanaf 14 juni 

Welzijn op Recept
Kunst op Recept is onderdeel van het succesvolle landelijke concept Welzijn op Recept. Dit concept is speciaal bedoeld voor mensen die klachten hebben als pijn, vermoeidheid, somberheid, burn-out, rouw of gewoon niet zo lekker in hun vel zitten. U bent er al vaker mee naar de huisarts geweest, maar die kan niet echt iets voor u doen. Medicatie helpt niet (voldoende), maar uw klachten zijn er wel. Voor die mensen is er nu dus een ander recept: een welzijnsrecept. 

Veel gezondheidsklachten verminderen als u iets doet wat u prettig vindt. De welzijnscoaches van Welzijnskwartier helpen u bij het vinden van zo'n activiteit. Dat kan van alles zijn: vrijwilligerswerk, tuinieren, buiten wandelen, samen eten, yoga-oefeningen doen of dus met een kleine groep lekker bezig zijn met kunst.

Meer info over Welzijnsrecept

"Het was best spannend om me aan te melden, maar wat een leuke activiteit met een groep gelijkgestemden was dit. Helemaal top is dat we onze kunstwerken mogen exposeren op zaterdag 6 april in het PMT-gebouw op de Tulpstraat 15a."

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via een verwijzing van een hulpverlener, zoals een huisarts, praktijkondersteuner, psycholoog, sociaal/maatschappelijk werker of welzijnscoach. Als u verwijzer nog niet op de hoogte is van Kunst op Recept kan deze contact opnemen voor meer informatie en voor de aanmeldprocedure met Asli Filiz van Welzijnskwartier, aslifeliz@welzijnskwartier.nl.