Raad van Advies - Unieke kans waar je geen ervaring voor nodig hebt.

Unieke kans waar je geen ervaring voor nodig hebt!
Raad van Advies maatschappelijke diensttijd

Wil je een unieke kans om ervaring op te doen met adviseren, om je netwerk uit te bouwen en om te werken aan je CV? Dan is de Raad van Advies van het project MDT Duin- en Bollenstreek wel iets voor jou!

Wat is het MDT project?
Jongeren zetten zich tijdens hun maatschappelijke diensttijd vrijwillig in voor een ander. Ze doen nieuwe ervaringen op, leren nieuwe vaardigheden en ontdekken waar hun talenten liggen. Dit kan bijvoorbeeld bij een sportvereniging, een verpleeghuis of als taalmaatje. Het is een mix tussen stage, vrijwilligerswerk en persoonlijke ontwikkeling. Kortom: een onvergetelijke ervaring.

Wat is de Raad van Advies eigenlijk?
Er zijn ontzettend veel organisaties die het lastig vinden om jongeren te bereiken. Misschien merk je dat zelf ook wel: organisaties die volledig de plank misslaan en jou totaal niet aanspreken? Daar ga jij, als lid van de Raad van Advies, iets aan veranderen! Wil jij meedenken hoe organisaties jongeren beter kunnen bereiken, inspireren en begeleiden?

Je hoeft geen ervaring te hebben!
We zijn op zoek naar vijf jongeren tussen de 14 en 27 jaar die een mening hebben, leergierig zijn en voor minimaal een jaar en maximaal 2 jaar willen meedenken. Je hoeft geen ervaring te hebben. De Raad van Advies wordt door mij, Renate van Leeuwen, mede-opgestart, begeleid en ondersteund. Daarnaast zal ik als procesbegeleider de projectleider MDT van advies en feedback voorzien. Als lid van de Raad van Advies sta je dus niet alleen. Heb je twijfels? Denk je dat je niet geschikt bent of het niet kan? Stuur dan juist een bericht! Alles valt te leren, ook als startend lid van de Raad van Advies.

Even kennis maken met Renate van Leeuwen...
Ik ben Renate en in het dagelijks leven werkzaam als strategisch adviseur op het gebied van politiek en beleid. Tijdens mijn studies en werk heb ik mij ook vaak maatschappelijk ingezet. Bijvoorbeeld door bijles te geven, maar ook als mantelzorger, medeoprichter van de Boodschappenservice Katwijk en als bestuurslid bij een lokale politieke partij. Vorig jaar heb ik besloten met dat laatste te stoppen waardoor er ruimte kwam voor nieuwe projecten. Zo zit ik nu in het campagneteam van een Tweede Kamerlid en ga ik de Raad van Advies van dit mooie project leiden en ondersteunen.

Ik vind het belangrijk om mijzelf niet enkel voor mijn eigen belang in te zetten maar ook iets voor anderen te doen en op deze manier een groter, algemeen belang te dienen. Hoe mooi is het dat wij, als Raad van Advies, organisaties gaan leren hoe zij het beste kunnen inspelen op de behoeftes van jonge mensen zoals jij? Dat jij en ik er samen voor gaan zorgen dat nog véél meer jonge mensen de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen, zich voor een ander in te zetten en ervaring op te doen. Daar zet ik mij graag voor in, jij toch ook? Meld je dan aan, leuk!

Meld je aan voor de Raad van Advies

Ben je op zoek naar een tijdelijk vrijwilligerwerk?

Het platform Doe Mee in Katwijk geeft je een overzicht aan beschikbaar vrijwilligerswerk. Wil je liever iets langsdurigs om iets blijvends op te bouwen? Dat kan ook. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste plek.

Doe Mee in Katwijk