Recap Doe Mee Weken 2023

De Doe Mee weken van 2023 zijn aan een einde gekomen, wat was het wederom een groot succes! We kijken terug op super geslaagde weken waarin mensen hebben kunnen meedoen! We lichten graag een aantal activiteiten uit. 

De Doe Mee Weken werden op 9 september afgetrapt door het Doe Mee festival. Tijdens deze dag konden verschillende verenigingen laten zien wat zij voor komend seizoen in petto hebben. Er waren diverse optredens, zo opende de dansers van DC Dance het festival, deden twee zangers van House of Music een optreden en liet Jonkheer Fashion een collectie aan kleding zien in de vorm van een modeshow. Daarnaast waren er diverse activiteiten en workshops!

Daarnaast was er een hele week de mogelijkheid om tijdens IKTOON je kunst te laten zien én bewonderen. Tijdens deze week toonden 40+ culturele organisaties, 20 bands en 100+ kunstenaars hun talenten, zowel live als online. Het was een week vol creativiteit! 

Tijdens de Fit&Vitaal dag, speciaal georganiseerd voor 55+ers gingen de hartslagen flink omhoog. Europees kampioen tafeltennissen Bettine Vriesekoop was tijdens de dag aanwezig om de deelnemers te begeleiden en te voorzien van tips & trucs. Ook werden de deelnemers voorzien van informatie over hoe voeding kan bijdragen aan het creëren van spiermassa, door een diëtiste van Topaz360. Al met al, een dag boordevol beweging en tips en tricks om fit en vitaal te worden én te blijven. 

Tijdens de muziekmiddag in de Burgt in Rijnsburg hebben ruim 40 mensen genoten van Jolanda van den Berghe en haar muzikale zonnestralen. Jolanda zorgt met haar muzikale zonnestralen voor een lach op ieders gezicht. Men zong en luisterde mee, maar er werd vooral lekker genoten! 

Kinderen van groep 6 & 7 van de Oranje Nassauschool in Rijnsburg ervaarden een dag lang hoe het is om te leven met een beperking tijdens (s)Cool on Wheels. John, die zelf in een rolstoel terecht is gekomen na een ongeluk, vertelde over zijn ervaringen, waarna de leerlingen met elkaar in gesprek gingen. Na afloop konden de kinderen ervaren hoe het leven in een rolstoel is, ze deden mee aan een rolstoelbasketbalclinic. Voor de leerlingen was dit een onvergetelijke, maar indrukwekkende ervaring! 

De acceptatie van LHBTIQ+ werd gevierd met het hijsen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Katwijk op Coming Out Day. Dit werd gedaan samen met Raven en Alan van de Pride radioshow ‘Opgeflikkerd’. Ook Felix van de GSA (Gender en Sexuality Alliance) van het Pieter Groen College was hierbij aanwezig!

Tijdens de Creatieve Burgt Inn hebben ouderen hun creatieve geest de vrije loop gelaten. Het was een geslaagde middag waarin diverse mooie (kunst)werken zijn gemaakt! 

De muzikale theatervoorstelling van Hans de Booij was een groot succes. 40 jaar nadat zijn hit ‘Annabel’ hem in één klap beroemd maakte, vertelt Hans in zijn show over zijn turbulente leven, genaamd: Het word niks zonder jou. Samen met schrijver Sander van Leeuwen vertelde Hans over zijn roem en succes, maar ook over (pijnlijke) relaties, bijna-dood ervaringen en het gevoel van eenzaamheid. De zaal was snel uitverkocht en de avond werd bestempeld met woorden zoals: spontaan, betoverend en kwetsbaar! Foto's van het optreden zijn gemaakt door Edgar van Kesteren.

Heb jij soms moeite met het starten van een gesprek? Denk dan eens aan de gesprekskaarten. Deze zijn speciaal ontworpen om jou te helpen met het aanknopen van een gesprek. De kaarten bevatten 20 gespreksonderwerpen en zijn te vinden in verschillende openbare ruimtes in Katwijk, maar ook bij ons in Huize Callao (Callaoweg 1, Katwijk).