Nieuw jongerencentrum THE BASE opent in Noordwijk

Op vrijdag 16 oktober opent wethouder Salman officieel de deuren van het nieuwe jongerencentrum aan de van Panhuysstraat in Noordwijk: THE BASE. Dit wordt dé plek waar Noordwijkse jongeren tussen de 10 en 23 jaar de kans krijgen om talenten, ambities en kwaliteiten te ontdekken en deze in te zetten voor anderen.

Sinds de zomer hebben jongeren uit Noordwijk Binnen en Noordwijk Zee de handen uit de mouwen gestoken om het jongerencentrum zelf in te richten èn zelf van een nieuwe pakkende naam te voorzien. Zo zijn er jongeren aan de slag gegaan met een modern licht- en geluidplan voor gave dj-workshops en is er een multimediaroom gemaakt waar jongeren straks muziek leren produceren. Daarnaast kocht een groep enthousiaste meiden spullen voor de nieuwe keuken en heeft weer een andere groep een toffe chillhoek ingericht, waar straks mooie ontmoetingen plaatsvinden, gegamed kan worden en een potje tafeltennis gespeeld kan worden.

THE BASE is er voor een zinvolle vrijetijdsbesteding, maar is vooral ook een plek waar jongeren informatie of hulp vinden over vraagstukken die hen bezighouden. Het jongerencentrum wordt gerund door professionele jongerenwerkers van Welzijnskwartier die een veilige ontmoetingsplek bieden. Welzijnskwartier huurt het pand van woningcorporatie Stek.
Iets terug doen voor de buurt

Welzijnskwartier & Noordwijk
Welzijnskwartier verzorgt sinds 2020 het jongerenwerk in Noordwijk. In opdracht van de gemeente werkt deze brede welzijnsorganisatie aan een Noordwijk waarin onze jeugd veilig, kansrijk en gezond kan opgroeien. Welzijnskwartier heeft korte lijnen met jongeren, ouders, scholen, Halt, politie én buurtbewoners. De jongerenwerkers zijn zowel op (de digitale) straat als in het jongerencentrum zelf te vinden. Met o.a. meidenmiddagen, DJ-workshops, kookcafés en voorlichtingsbijeenkomsten geven zij jongeren met een ‘rugzakje’ en ‘randje’ een zinvolle vrijetijdsbesteding, bouwen zij aan hun zelfvertrouwen en betrekken zij hen bij de samenleving. Dit voorkomt uitval, criminaliteit, drugsproblemen en meer.

Corona-opening
Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om fysiek bij de opening aanwezig te zijn, U kunt wel live meekijken via www.welzijnskwartier.nl + YouTube vanaf 19.30 uur. Voor de jongeren zelf zijn er de hele vakantieweek wel coronaproof activiteiten, zoals boogschieten en lasergamen in the woods.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.