Word vrijwilliger en help Oekraïense vluchtelingen

 

Welzijnskwartier zoekt enthousiaste en betrokken vrijwilligers die ons kunnen helpen bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen bij de gemeentelijke noodopvanglocaties in de gemeente Noordwijk!

Wat doe je als vrijwilliger?
Je kan je bijvoorbeeld inzetten op de verschillende noodopvanglocaties, buddy worden van een vluchteling en de mooie omgeving laten zien of organiseer (tijdelijk) leuke activiteiten. En misschien heb jij een idee waar wij niet eens aan hebben gedacht! Omdat er veel verschillende dingen nodig zijn, zoeken we mensen die flexibel zijn en van aanpakken houden. Samen ontdekken we wat er nog meer nodig is. Taal hoeft geen barrière te zijn. Een aantal sociaal werkers spreken Oekraïens en/of Russisch en kunnen helpen bij vertalen.

In teken van rust
Met een enorme reis achter de rug, indrukwekkende ervaringen en hoop op beter zijn mensen uit Oekraïne in de gemeente Noordwijk. De komende weken staan vooral in teken van rust brengen en kijken wat de mensen nodig hebben. Vanuit Welzijnskwartier zijn er sociaal werkers aanwezig. Zij kunnen jou als vrijwilliger ondersteunen om de vluchtelingen op te vangen.

Als je je als vrijwilliger inzet op de noodopvang kan je kiezen uit 3 shifts 
9:00 – 13:00 uur 
13:00 – 17:00 uur 
17-00 – 20.00 uur

Aanmelden 
Ben jij in de gelegenheid om te komen helpen? Dan staan we echt om je te springen. Mail naar noordwijkvooroekraine@welzijnskwartier.nl en geef aan welke dagen en tijden je beschikbaar bent. De samenwerkende welzijnsorganisaties Welzijnskwartier en Welzijn Noordwijk nemen dan zo snel mogelijk contact op voor een afspraak. 

Noordwijk aan zee van boven