Jongeren bouwen zelfvertrouwen met 'Step up Open up'

Tien jongeren uit Noordwijk en omgeving hebben de afgelopen negen maanden deelgenomen aan 'Step Up, Open Up', een theaterproject dat hen de kans bood om zichzelf verder te ontwikkelen. Onder begeleiding van jongerenwerker Sascha en theatermakers Nicolette en Laura van Stichting De Makers Theater, werkten zij aan het theaterstuk ‘Waakhondje’.

Repetities en decorbouw

In oktober 2023 begonnen de jongeren (12-15 jaar) aan hun creatieve reis. Ze kregen acteerlessen, leerden teksten en ervaarden het spelen op het podium. Daarnaast werkten vijf decorbouwers aan een betoverend decor onder leiding van een ervaren meubelmaker.

De theatervoorstelling

Tijdens het speelweekend in het Forum van het Leeuwenhorst College brachten de jongeren het stuk op indrukwekkende wijze voor familie, vrienden en andere toeschouwers. Het stuk behandelde thema’s als jong mantelzorgen en rouw op een luchtige en humoristische manier. Na afloop heerste een gevoel van trots en voldoening.

Impact en ondersteuning

'Step Up, Open Up' was meer dan theater; het bevorderde zelfvertrouwen, sociaal contact en samenwerking. Het project werd mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds1818, het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Gemeente Noordwijk, en dankzij de expertise van Stichting De Makers Theater.