Hardlopen en fietsen voor jongeren in de Bollenstreek


Sporten met ‘Get Active’ Het Welzijnskwartier is gestart met het project ‘Get Active’, de kans voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar om de deur uit te gaan! Kom in beweging, stel je doel, word fit en win een medaille!

Iemand maakt zijn veter vast. Met tekst op de foto: get active

Het is niet anders, we zitten veel binnen. We worden minder fit, hebben minder energie en misschien neemt het gewicht ook een beetje toe. Daarom is dit de kans voor jongeren van 13 tot 17 jaar om hier wat aan te doen! In verschillende gemeenten van de Duin- en Bollenstreek zijn we gestart met het sportproject ‘Get Active’. Afhankelijk van de gemeente, kan er samen met het jongerenwerk worden gefietst en worden hardgelopen met voor beide sporten een gaaf einddoel.

Hardlopen
Elke week kunnen jongeren samen met een jongerenwerker gaan hardlopen met als einddoel de Singelloop (7 km) in Leiden. Door middel van interval-training bouwen we rustig op, zodat iedereen deze ‘run’ op 16 april 2021 kan voltooien! Indien de Singelloop door de pandemie niet doorgaat, zorgt het jongerenwerk voor een eigen ‘run’ en krijgen de deelnemers van ons een gegrafeerde medaille.

Fietsen
Fietsen kan ook! Stap samen met het jongerenwerk elke week op de pedalen. Elke week een andere route, elke week fitter! Ook hier trainen we naar een gaaf doel toe: misschien in de zomer wel een rit in de Ardennen, Veluwe of elders in Nederland! Als sportieve beloning ontvangen deelnemers na afronding van één of beide uitdagingen een sporthorloge om ook na dit project door te gaan met sporten!

Meedoen?!
Wil jij je inschrijven? Kies hieronder de gemeente waar jij aan de slag wilt gaan en stuur een mail!
Teylingen: nielskrijgsman@welzijnskwartier.nl
Lisse: jonnawortman@welzijnskwartier.nl
Hillegom: joyceverduin@welzijnskwartier.nl
Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk: johanvanweeghel@welzijnskwartier.nl

Skills voor jouw droombaan ontwikkelen!

Wil jij jouw talenten ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten en iets doen voor de samenleving? Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en wil je graag investeren in jezelf? Meld je dan aan voor het MDT-traject!

Doe mee aan MDT